• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Erzurum Yatırım Ortamı Geliştirme Projesi Sona Erdi

Erzurum Yatırım Ortamı Geliştirme Projesi Sona Erdi
Erzurum Valiliği başkanlığında, KUDAKA 2015 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında, Erzurum Vilayet Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından...

Erzurum Valiliği başkanlığında, KUDAKA 2015 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında, Erzurum Vilayet Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından hazırlanan "Erzurum Yatırım Ortamı Geliştirme Projesi" sona erdi.

Proje ile birlikte, Erzurum Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın (YİKOB) kurumsal kapasitesini artırmak amacıyla 3 ay boyunca il içerisinde yapılan birçok faaliyeti başarıyla tamamlanmış oldu.

2014 yılında kurulan Erzurum Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) olarak yaklaşık toplam 621.155.219,14 TL tutarında yatırımı Erzurum'da gerçekleştirdiklerini belirten Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak projenin sona ermesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Altıparmak " 2014 yılı içerisinde İl Özel İdarelerinin 30 büyükşehirde kapatılması ile birlikte, o tarihten itibaren kurulan Erzurum Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile birlikte büyük sorumlulukları olan bu yeni kurumlara, mevzuatın uygulanması konusunda sistemin bizzat içindeki personelin görüşleri alınarak inovatif çözümler üretebilecek bir proje yazmak istedik. Bu kapsamda Türkiye'de başarısını kanıtlamış danışmanlık firmalarından birinden Yönetim Danışmanlığı Hizmeti aldık. Danışmanlık firması, YİKOB'ları yerelde ve ulusalda detaylı olarak inceleyerek sorunlara çözüm önerileri, iş akış şemaları ve ideal yönetim şekli oluşturdu. Uzmanlar tarafından oluşturulan yaklaşık 600 sayfalık bu raporun Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının geleceğine ışık tutacağını umut ediyoruz. Ayrıca proje kapsamında Valiliğimize bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımızın Kurumsal Kimlik çalışmaları hazırlanarak Erzurum'a yapılan yatırımların şeffaflığı ve halkımızın haberdar olabilmesi için web sitesi oluşturuldu. Ve oluşturulan yeni sistemin kalitesinin sürekliliği açısından ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Eğitim ve Belgelendirilme aşamaları başarıyla tamamlanarak belge için hak kazanıldı" diye konuştu.

Oluşturulan yeni sistemle birlikte, Yatırım izleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın Erzurum'da yatırımların doğru uygulanması için daha başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandığını belirten Vali Altıparmak, 2014 Yılında kurulan YİKOB'larla ilgili İçişleri Bakanlığında şu an önemli çalışmalar yapıldığını, hazırlığı yapılan yeni yasa ile birlikte çok daha önemli bir konuma geleceğini söyledi.

Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak "Erzurum ülkeye yön verecek projeler yapma konusunda örnek bir şehirdir. Daha önce şehrimizde yapılan birçok projenin yalnızca yerel ölçekte değil, tüm ülke genelinde fayda sağlayabilecek işler olduğunu görmek bizleri sevindirdi. Bu projede de elde edilen veriler yalnızca Erzurum'a değil tüm ülkedeki kurumlara örnek teşkil edebilecek boyuttadır. Başarılı çalışmalarından dolayı başta YİKOB Başkanı Vali Yardımcısı Mehmet Levent Kepçeli olmak üzere tüm YİKOB çalışanlarını kutluyorum.

Erzurum Yatırım Ortamı Geliştirme Projesi Sona Erdi

Erzurum Yatırım Ortamı Geliştirme Projesi Sona Erdi

Erzurum Yatırım Ortamı Geliştirme Projesi Sona Erdi

Erzurum Yatırım Ortamı Geliştirme Projesi Sona Erdi

Erzurum Yatırım Ortamı Geliştirme Projesi Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim