• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Erzurum Uluslararası Öğrenciler Akademisi Başladı

Erzurum Uluslararası Öğrenciler Akademisi Başladı
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı'yla ortaklaşa gerçekleştirdiği "Uluslararası...

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı'yla ortaklaşa gerçekleştirdiği "Uluslararası Öğrenciler Akademisi-2016" yapılan kokteylle ve ETÜ Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı'nın verdiği "Üniversite ve Kalkınma" konulu ilk seminerle başladı.

Açılış konuşmasını yapan ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Uluslar arası Öğrenciler Akademisi'nin amaçlarından bahsetti. Başkan Ertaş "Türkiye'de 21 ilde gerçekleştirilen akademiyle Türkiye Bursları kapsamında ülkemizde yükseköğrenim gören uluslar arası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarını güçlendirerek üniversite eğitimlerinin desteklenmesi, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni imkânlar sunulması, akademi programı sayesinde toplumumuzla ve kültürümüzle olan manevi bağlarının güçlendirilmesi, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ders ve tez dönemlerinde akademik danışmanlık yapılarak katkı sağlanması" amaçlanmaktadır, dedi. Ayrıca Ertaş, uluslar arası öğrencilerin hem kendi aralarında hem Türk öğrencilerle iletişimlerinin güçlendirilmesi için bu sene ilk defa akademiye belli oranda Türkiye Burslusu olmayan yabancı öğrencilerin ve Türk öğrencilerin de katılacağını belirtti.

Akademinin açılış seminerinde bir konuşma yapan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı, üniversite ve kalkınma arasında doğrudan bir bağ bulunduğuna dikkat çekerek üniversitelerin öğrenci sayısını artırmakla değil, nitelikli insan yetiştirmek, bilgi üretmek ve teknoloji geliştirmekle öne çıkmaları gerektiğini ifade etti. Üniversitelerin en önemli misyonu kendisine, ailesine, topluma, devletine ve dünyaya yararlı bireyler yetiştirmek olduğunu söyleyen Prof.Dr. Yaylalı, bir ülkenin büyüme ve kalkınmasının ilk şartının nitelikli insan kaynağı olduğunu hatırlattı.

Rektör Yaylalı, konuşmasına şöyle devam etti: "Önce nitelikli insan, sonra büyüme, en sonunda kalkınma gerçekleşir. Şeyh Edebali asırlar evvel "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın!" derken bu hakikate dikkat çekiyor. İnsan yaratılmışlar içerisindeki şerefli konumuna uygun bir eğitim almalıdır. Türkiye çok uzun senelerdir gelişmekte olan ülkelerden biridir. Bir türlü gelişen ülkeler sınıfına atlayamadık. Son zamanlarda yapılan düzenlemelerle TÜBİTAK ve TÜİK verilerine göre Türkiye'nin 2023 vizyonu % 3 büyümedir. Bu gerçekleştiğinde Türkiye gelişmiş ülkelerden sayılacaktır artık. Yıllık gelişme oranı yüzde 2 ve altındaki ülkeler için "gelişmekte olan ülke" tanımı yapılır. Erzurum Teknik Üniversite olarak hem teknolojinin son imkânlarıyla donattığımız laboratuvarlarla hem Erzurum dışından da takviye ettiğimiz alanında uzman öğretim üyeleriyle en kaliteli eğitimi vermeye gayret ediyoruz."

Rektör Yaylalı, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Akademinin açılış kokteyline Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt ve yönetim kurulu, Hınıs Karaçobanlılar Derneği Başkanı Ümit Güvercin, Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz davetliler, uluslararası öğrenciler katıldı.

Erzurum Uluslararası Öğrenciler Akademisi Başladı

Erzurum Uluslararası Öğrenciler Akademisi Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim