• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Erzurum Şifa Hastanesi SGK ile sözleşmesini yeniledi

Erzurum Şifa Hastanesi SGK ile sözleşmesini yeniledi
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum Özel Şifa Hastanesi ile 2016 yılı sağlık hizmet alım sözleşmesini dün itibariyle yeniledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum Özel Şifa Hastanesi ile 2016 yılı sağlık hizmet alım sözleşmesini dün itibariyle yeniledi. Hastane, pazartesi gününden itibaren yeniden SGK'lı hasta kabulüne başlayacak. Süreçte çıkışları verilen personel ise kademeli olarak işbaşı yaptırılacak.

Şifa Hastanesi Başhekimi Sabahattin Dalga, SGK ile yaşanan protokol imza belirsizliğinin sona erdiğini açıkladı. Başhekim, 25 Ocak Pazartesi gününden itibaren hemodiyaliz, kanser hastaları başta olmak üzere diğer bütün hastalara poliklinik, laboratuvar hizmetleri sunmaya başlayacaklarını söyledi. Başhekim Dalga, süreç öncesinde hastanelerinde tedavi gören diyaliz ve kanser hastalarına telefonla ulaşılarak geri çağrıldığını dile getirdi.

Erzurum'a sağlık alanında önemli hizmetler sunduklarına değinen Başhekim Dalga, şöyle konuştu: "2005 yılında hastanemiz toplamda 16 bin metre kare kapalı alan üzerine kurulu olarak hizmete açıldı. "A Kalite" sınıfında tam teşekkülü 112 hasta yatak kapasiteli hastanemizde 35 uzman hekim ve toplamda 350 kişiyi istihdam ediyor. Erzurum başta olmak üzere bölge illerinin yanı sıra Azerbaycan, Nahçıvan, İran ve Gürcistan'dan sağlık turizmi kapsamında gelen hastalara da hizmet sunuyor. Bu yönüyle hastanemiz adeta bacasız fabrika konumunda. Hastanemiz bölgede ilk tüp bebek merkezini açarak yüzlerce ailenin çocuk özlemini giderdi. Kanser tarama cihazı PET cihazını bölgede ilk kuran hastanedir. Erzurum'a yatırım yaparak Doğu insanının en doğal hakkı olan A kalite sağlık hizmetlerinden faydalanmanın önünü açmıştır." dedi.

Başhekim, SGK ile sözleşme yenilenmesinin ardından, SGK'lı hastalarda sağlık hizmetlerini 22 günlük aradan sonra tekrar sunmaya başladıklarını sözlerine ekleyerek, "Tüm SGK'lı hastalar, eskiden olduğu gibi en kısa zamanda hastanemizden yeniden sağlık hizmeti alabilecek. Bu süreçte bize dualarıyla her türlü desteğiyle yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim