• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Erzurum merkezli 6 ilde operasyon: 30 gözaltı

Erzurum merkezli 6 ilde operasyon: 30 gözaltı
Erzurum merkezli toplam 6 ilde hayırseverlere ve eğitim gönüllerine yönelik operasyon düzenlendi.

Erzurum merkezli toplam 6 ilde hayırseverlere ve eğitim gönüllerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlar kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından sabah saatlerinde 30 kişi gözaltına alındı.

Erzurum merkezli operasyonda Ankara, İstanbul, Van, Çanakkale ve Trabzon'da 30 kişi gözaltına alındı. Aralarında 90 yaşında yatalak hastaların da bulunduğu kişilerin ev, iş yerleri, dershanelere ve öğrenci yurtlarına baskın gerçekleştirildi. Polis, dershane, öğrenci yurtları ile bu eğitim kurum ve kuruluşlarının yönetim kurulu üyelerini de gözaltına aldı.

Erzurum'un tanınmış, köklü ailelerinden hayırsever iş adamı B.Ç.'nin evinde ve iş yerinde arama yapıldı. B.Ç.'nin avukatı aramalarda hazır bulundu. Avukat Faruk Terzioğlu, yapılanların "yıldırma, gözdağı ve algı" operasyonu olduğunu ifade etti. Avukat Terzioğlu, operasyonların doğru ve hukuki olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Kalkıp burada bir esnafı yıldırmak, esnafa esnafı gözdağı vermek, bunlar doğru şeyler değil. Yani, burada şu anda yapılmak istenen terör örgütüne yardım ve yataklık yapanları doğrudan açığa çıkarmak değil, sadece belli bir düşünceye yakın olan insanları yıldırmak, bunları maddi manevi cebir altına almak, bunlar doğru şeyler değil. Yani bunları Türkiye'nin iç barışına hizmet eden şeyler değil. Hani ülkede birlik ve beraberliği sağlamanın çabası içinde olduğumuz bir dönemde kalkıp böyle bahanelerle esnafı, tüccarı tedirgin etmek, belli bir kurumu, cemaati tedirgin etmenin bir anlamı yok. Elbette ki devlet yasalarını uygulayacak. Elbette ki suç işleyenler cezasını çekecek. Elbette ki bu ülkede devletin birliğini, yapısını bozmak isteyen herkese karşı devlet refleks olarak kendini koruma kuvvetini, gücünü kullanacak. Burada yapılmak istenen sadece esnafa, tüccara gözdağı. Biz tepesindeyiz, ensesindeyiz, cezai, hukuki yönden mali denetim yönüyle bu bir algı operasyonu."

Konuyla ilgili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Erzurum merkezli operasyona Ankara, İstanbul, Van, Trabzon ve Çanakkale illerinde toplam 35 kişi hakkındı gözaltı kararı verilmiş olup yapılan operasyonlar neticesinde 30 kişi gözaltına alınmış, 5 kişi ise aranmaktadır." denildi.

Erzurum merkezli 6 ilde operasyon: 30 gözaltı

Erzurum merkezli 6 ilde operasyon: 30 gözaltı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim