• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Toplantısı

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Toplantısı
Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda STK Kadın Temsilcileri ve Özel Annelerle bir araya...

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda STK Kadın Temsilcileri ve Özel Annelerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Mahmut Uçar kadın'ın toplumdaki yerine dikkat çekerek "Kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur" dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne dikkat çekebilmek ve kadının toplumdaki yerini anlatabilmek adına toplantı düzenledi. Halk Sağlığı Müdürlüğünde yapılan toplantıya, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in eşi Gülay Sekmen, Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar, Erzurum Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Aybuke Gözde Gültekin ve STK Kadın Temsilcileri katıldı.

Kadının toplumda sosyal statüsünün artması gerektiğini belirten Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar, "Kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının toplumda sosyal statüsünün artması her yönüyle gelişmiş bir toplumu inşa etmenin tek yoludur" dedi.

"GÜÇLÜ KADIN DEMOKRATİK TOPLUM"

Demokratik toplum olabilmesi için güçlü kadınların olması gerekliliğini vurgulayan Uçar, "Demokratik ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset ve hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilmeleri büyük önem taşımaktadır. Bütün bunların yanı sıra maalesef dünyada ve ülkemizde kadınlarımızın karşı karşıya kaldıkları bir yığın haksızlık ve bir yığın problem bulunmaktadır. Kadının en sıkoıkla maruz kaldığı haksız olarak maaruz kaldığı şiddettir. Gerçekten de yapılan istatistiklere göre; dünyada her 3 kadından birisi hayatında en az bir defa şiddete maruz kalıyor. Kadınlara karşı şiddet dünyada en yaygın, ancak en az cezanlandırılan suçlar arasındadır. Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza koruyucu sağlık hizmetlerini sunan bir teşkilat olarak kadınlarımızın yaşamış oldukları sosyo-kültürel sıkıntıların yanı sıra kadınlarımızın sağlığı ile ilgili problemlerede dikkat çekiyoruz" diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Aybuke Gözde Gültekin ise, "Annelerimizn hikayeleri bizler için önem arzeden hikayeler. 3 annemizin de özel çocuk dediğimiz çocukları var. Annelerimiz bu özel çocukların bakımlarını üstlenmiş ellerinden gelenin en iyisini yaparak çocuklarımıza bakmışlardır. Bundan dolayı annlerimizi davet etmek istedik ayrıca herhangi ir sıkıntıları varsa onları dinlemek istedik" şeklinde konuştu.

Çocuklarının özel olduğunu söyleyen anneler ise, "Eğitimleri olsun ihtiyaçları olsun her şeyleri ile bir bir ilgileniyoruz. Özel çocuklara bakmak normal çocuklara bakmaktan daha kolaydır. Çünkü özel çocukların bizlere yükü yoktur. Ama diğer çocuklarımız yaramazlık olsun başka konularda olsun bizleri üzebiliyorlar. Özel çocuklarımızın yaşları büyükte olsa küçükte olsa onlara bakmak bizlere asla yük olmuyor" ifadelerine yer verdiler.

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Toplantısı

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim