• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Erzurum Beah’ta Diyabet Okulu Açıldı

Erzurum Beah’ta Diyabet Okulu Açıldı
Sağlık Bakanlığı Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde diyabet hasta Okulu açıldı.

Sağlık Bakanlığı Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde diyabet hasta Okulu açıldı.

Diyabet Eğitim Hemşireleri Serpil Üçpınar ve Emriye Doğan'ın öncülüğünü yaptığı Diyabet Okulu'nun ilk dersi 20 diyabetli hastanın katılımıyla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Salonu'nda gerçekleştirildi.

Okulun ilk dersinde Endokrin uzmanı Doç. Dr. Ayşe Çarlıoğlu, diyabet okulunun açılış amacı ve programın süreci hakkında bilgiler verdi.

Altı ayrı oturumda gerçekleşecek olan ve birer diyetisyen, fizyoterapist, ve psikolog tarafından her hafta farklı bir konunun anlatılacağı eğitim programının tamamlanmasının ardından katılımcılara diyabet eğitim diploması verilecek.

İlk dersin açılışını yapan Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Bilgehan Erkut diyabet ve komplikasyonların önemine değinerek "Bu eğitim daha çok kişiye ulaşmalı ki, diyabetin yol açtığı sağlık sorunları önlensin ve diyabetle yaşam kalitesi arttırılabilsin. Şeker hastalığı ile birlikte sıkılmadan ve kaliteli bir yaşam sürdürmek istiyorsanız Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurarak, "Diyabet Hasta Okulu" için kaydınızı yaptırıp hemen derslere başlayabilirsiniz." dedi.

Diyabet Hasta Okulu, diyabetik hasta ve hasta yakınlarına sunulan bir sağlık hizmeti olup, diyabet hastalarının gündelik yaşamda karşılaştığı sorunlara çözüm bularak yardımcı olmak ve hastalıkları ile birlikte daha kolay yaşamalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Verilen eğitim sayesinde diyabet hastaları, hastalıkları hakkında bilinçlenmekte ve bu sayede hastalar diyabetle ilgili birçok komplikasyonun (yan etki) önüne geçebilmektedir.

Konunun uzmanlarının katılımları ile düzenlenen eğitim programlarına tüm hasta ve hasta yakınları ücretsiz olarak katılabilmekte ve ilgili uzmanlarla bir araya gelme fırsatı bulabilmektedir. Diyabet okulu, aynı zamanda benzer problemleri olan hastaların birbirleriyle tanışmasını ve dayanışmasını da hedeflemektedir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim