• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Erzurum 112 Acil Servis Ekipleri, "Yaşama Yol Ver" Standı Açtı

Erzurum 112 Acil Servis Ekipleri, "Yaşama Yol Ver" Standı Açtı
Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Yaşama Yol Ver" Projesi kapsamında Erzurum'da Yenişehir semtinde bulunan Forum AVM'de tanıtım standı...

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Yaşama Yol Ver" Projesi kapsamında Erzurum'da Yenişehir semtinde bulunan Forum AVM'de tanıtım standı açıldı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde uygulanan Yaşama Yol Ver Projesini tanıtmak amacıyla AVM'de açılan stant 17-18-19 Aralık 2015 tarihlerinde açık kalacak.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Komuta Merkezi tarafından açılan standta, 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmaması, acil yardıma ihtiyacı olan hastalarla karşılaşıldığında yapılması gereken müdahaleler ve trafikte ambulanslara geçiş önceliği verilmesi amacıyla eğitici bilgiler veriliyor.

Bakanlığın koordinesinde yürütülen projenin iki yıl süreyle devam edeceği öğrenilirken, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, proje hakkında bilgiler verdi. Vançelik, "Yenişehir AVM'de açtığımız standla Sağlık Bakanlığı'nın "Yaşama Yol Ver" Projesinin 3 gün boyunca tanıtımını yapacağız. Bu projenin amacı, trafikteki vatandaşların ambulanslara yol vermesi, 112'ye düşen gereksiz çağrılara engel olmak, ilk yardımda yapılması gereken hareketlerin neler olabileceği gibi günlük hayatta her an karşılaşabileceğimiz olaylarla ilgili vatandaşlarımızı bilgi sahibi yapmak. Özellikle küçük yaştaki çocuklarımızı ve gençlerimizi acil sağlık hizmetleri konularında bilinçlendirerek, saniyelerin bile büyük önem taşıdığı ve insanları hayata döndürmede bilinmesi gereken kuralları aşılamak istiyoruz. Bu amaçla Bakanlığımız tarafından hazırlanan boyama kitabı, araç koku giderici, şapka, afiş ve broşürleri dağıtarak acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artmasını sağlıyoruz. " dedi.

Serhat Vançelik 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin bir gün bize ve yakınlarımıza da gerekli olabileceği düşüncesiyle herkese önemli görevler düştüğünü de hatırlatarak, özellikle 112 acil hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi hususunda vatandaşları uyardı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Acil Komuta Merkezi Elemanları'nca, AVM'deki tanıtımın ardından kampanya çerçevesinde, kreş, ana okulu ve ilköğretim öğrencilerine bilgilendirici mahiyette çalışmaların devam edeceği bildirildi. Yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan kamu spotlarının kentteki gazete, TV ve radyolar aracılığıyla halka duyurulacağı da kaydedildi.

Erzurum 112 Acil Servis Ekipleri, "Yaşama Yol Ver" Standı Açtı

Erzurum 112 Acil Servis Ekipleri, "Yaşama Yol Ver" Standı Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim