• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Erzincan’ın Saklı İncileri Keşfediliyor

Erzincan’ın Saklı İncileri Keşfediliyor
Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Erzincan'ın Saklı İncileri" projesi ile geleceğin sporcuları tespit ediliyor.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Erzincan'ın Saklı İncileri" projesi ile geleceğin sporcuları tespit ediliyor. Erzincan Gençlik Hizmetleri tarafından hazırlanarak SODES'e sunulan ve yapılan değerlendirmeler neticesinde Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen "Erzincan'ın Saklı İncileri" projesi uygulamaları başladı. Toplum içerisinde bulunan ancak fark edilmemiş bireyleri tanımak ve Türk sporuna kazandırılmasının amaçlandığı projede sırasıyla İl Merkezi, Beldeler ve İlçelerdeki okullarda sporcu taramaları yapılıyor. Özellikle 11-14 yaş gurubu çocukların dahil edildiği taramalarda yaklaşık 8 bin kişiye ulaşılması hedeflenirken, taramalar neticesinde yetenekli öğrenciler yetenekleri olan spor branşlarına yönlendirilecek ve bu alanda geleceğin başarılı sporcularının yetiştirilmesinde temeller atılmış olacak.

GENÇLER SPOR BRANŞLARINA YÖNLENDİRİLİYOR

Proje kapsamında okullarda yapılan sporcu taramalarında öğrencilerin, boy, kilo ölçümleri, spor kabiliyetleri ile zıplama, dayanıklılık, sürat, atlama ve buna benzer testler uygulanarak o öğrencinin hangi spor branşına daha yatkın olabileceği tespit edilerek branşlara yönlendirmeleri yapılıyor. SODES'ten 170 bin TL destek alan projenin ikinci aşamasında belirlenen öğrenciler Atletizm, Bisiklet, Su sporları, İzcilik ve Jimnastik branşlarında yürütülecek olan kurslara dahil edilecekler. Amaçlarının Erzincan'da sporu geliştirmek olduğunu ifade eden Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, "Erzincan'ın Saklı İncileri" projesinin Erzincan'ın spor alt yapısının oluşturulmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Yetenekli sporcuların belirlenmesinin belirli aşamalar neticesinde oluştuğunu belirten İl Müdürü Burak Mumcu, "İl Müdürlüğü olarak hazırladığımız ve SODES'ten destek aldığımız projede İl Milli eğitim Müdürlüğü ile ortak hareket ederek okullarda sporcu taramaları gerçekleştiriyoruz. Özellikle 11-14 yaş gurubu öğrencilerin hedef kitle olarak belirlendiği projeden yetenekli öğrencilerimizi belirleyerek geleceğin sporcularını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Projemiz İlk olarak İl Merkezindeki okullarda başlamış olup sırasıyla Beldeler ve İlçelerde de devam edecektir. Yaklaşık 8 bin öğrencinin taramalara dahil edilmesi hedeflenmektedir. Projede belirlenen 120 sporcu daha önce belirlenen branşlarda eğitim alacaktır. Bu eğitimler ile birlikte gelecekte başarıdan başarıya koşacak ilimizi ve Ülkemizi temsil edecek başarılı sporcular yetiştirilecektir." Dedi.

Erzincan’ın Saklı İncileri Keşfediliyor

Erzincan’ın Saklı İncileri Keşfediliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim