• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Erzincan'daki sel

Erzincan'daki sel
Vali Abdurrahman Akdemir, selden zarar gören Çayırlı ilçesine bağlı Büyükgelengeç köyünde incelemelerde bulundu.

 Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, selden zarar gören Çayırlı ilçesine bağlı Büyükgelengeç köyünde incelemelerde bulundu.

İl merkezine 155 kilometre uzaklıktaki köyde, dün akşam saatlerinde meydana gelen sel nedeniyle 1 ev yıkıldı, 9 ev de hasar gördü. Bir evin duvarının yıkılması sonucu ev sahibi Dursun Güven ve misafir olarak bulunan Hüsnü ve Elif Kıran yaralandı. Selde, bazı araçlar ile ahırlar zarar gördü, sel sularına kapılan hayvanların telef olduğu bildirildi.

Türk Kızılayı Erzincan Şubesi'nin çadır, battaniye ve gıda yardımı götürdüğü köyde, İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

Köyde inceleme yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Akdemir, sel nedeniyle bir evin, iki derenin buluştuğu noktada olması nedeniyle yıkıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Dokuz evimiz hasar gördü, çok sayıda ahırımız da su basması nedeniyle kullanılamaz durumda. Dün akşamdan beri yoğun şekilde gerek Özel İdaremiz, gerek Kızılay, gerekse AFAD burada çalışmalarını yürütüyor. Çok kısa süre içerisinde devlet olarak köyümüzün yaralarını saracağız, bundan kimsenin endişesi olmasın. Dün akşam itibariyle 3 vatandaşımız hafif şekilde yaralı, can kaybımız yok, ona şükrediyoruz. Kızılay buraya vatandaşların ihtiyacı olabilecek çadırları, yeme içme konusunda teşkilatlarını kurdu. Bugün hasar tespit çalışmalarını yapıyoruz. Büyük bir ihtimalle hasar tespit çalışmaları neticesinde şu anki kanaatimiz köyün taşınması noktasında bir karar çıkacağı."

Köylülerden Nurcan Özen, sel nedeniyle bulunduğu evin duvarının yıkıldığını, kendisinin kaçtığını ancak babası ve iki misafirinin yaralandığını söyledi.

Dursun Topal ise 342 koyunundan 262'sinin sele kapılarak kaybolduğunu bildirdi.

Ali Çelik de sel nedeniyle köyün büyük zarar gördüğünü belirtti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim