• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Erzincan’da Binlerce Genç Afete Karşı Bilinçlendiriliyor

Erzincan’da Binlerce Genç Afete Karşı Bilinçlendiriliyor
Erzincan'da Can Arama Kurtarma Derneği tarafından hayata geçirilen "Can İle Afete Hazır Gençler" projesi kapsamında, binlerce gence afet bilinci aşılanıyor.

Erzincan'da Can Arama Kurtarma Derneği tarafından hayata geçirilen "Can İle Afete Hazır Gençler" projesi kapsamında, binlerce gence afet bilinci aşılanıyor. 60 okulda 25 bin öğrenci projeden istifade ederken, şuana kadar 12 bin 600 öğrenciye "Temel Afet Bilinci" eğitimi verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Ofisi tarafından desteklenen, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Can Arama Kurtarma Derneği tarafından hayata geçirilen "Can İle Afete Hazır Gençler" projesi tüm hızıyla devam ediyor. 60 okuldan 25 bin öğrenciyi kapsayan projede, şuana kadar 34 okulda 12 bin 600 öğrenciye eğitim verildi. İl merkezinde ki okulların tamamlanmasının ardından, Can Arama Kurtarma Derneği tarafından Temel Afet Binci eğitimi 8 ilçe de düzenlenecek. Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesinde düzenlenen "Can İle Afete Hazır Gençler" projesinin Temel Afet Binici eğitimine Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak mumcu, Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Özdemir, Can Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Emrah Torunlar ve öğrenciler katıldı. Programlarda gençlere özellikle deprem konusunda bilgilendirmelerde bulunularak, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgiler sunuldu. Programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Projeleri Destekleme Ofisimiz tarafından desteklenen "Can İle Afete Hazır Ol" programına hepiniz hoş geldiniz. Amacımız; malum ilimiz deprem bölgesi, ilimizde, ülkemizde gençlerimizi afetlere karşı hazırlıklı hale getirmek ve onlara afet bilinci, kurtarma bilinci vermek. / Projenin amacı; sizleri hayatın her alanında afete, her hangi bir kurtarmaya veya günlük yaşantınızda karşılaşabileceğiniz bir soruna karşı hem duyarlı olmanız, hem de onlara karşı o tür olaylara karşı tepkinizi ve yapacağınız ilk acil kurtarma veya ilk yapacağınız acil kurtarma eylemini doğru yapmanızı sağlamak." dedi.

AMAÇ; 60 OKULDA 25 BİN ÖĞRENCİ

Projenin öneminden bahseden Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, "İlimizde şimdiye kadar yapmış olduğumuz tüm protokollerin içerisinde bence en anlamlı ve en özel, en güzel aynı zamanda şimdiye kadar yapılan bütün okullarımızdaki çalışmalarda çok güzel katılım ve çok güzel karşılık aldığımızdan dolayı bu çalışmanın çok faydalı olduğuna ben özellikle inanıyorum. Amacımız; 60 okulda 25 bin öğrenci. Erzincan'da 39 bin öğrencinin olduğunu düşünürsek, bu 25 bin öğrenci gerçekten güzel bir rakam. Tabi ki arzumuz bütün öğrencilerimize ulaşabilmek. Bugün burada 34'ncü okulumuzda ve 12 bin 600 öğrencimizle buluşmuş oluyoruz." açıklamasında bulundu.

AFET BİLİNCİ OLUŞTURULUYOR

Can Arama Kurtarma Derneği Başkanı Emrah Torunlar, projenin detayları hakkında öğrencilere bilgi verirken, afet bilinci noktasında da sunum yaptı. Torunlar açıklamasında; "Projemizin amacı arkadaşlar, söylediğimiz gibi biz şuanda ortaokul, lise ve ilçelerdeki ortaokul ve liselerle başladık. Bu proje kapsamında, yani bu eğitimle Afet Bilinci Eğitimi birinci kısmını yapmış oluyoruz sizlere. Buda daha çok guruplara ve kısa süreli bir eğitim. Yani farkındalık için yapılan bir eğitim bu./ Hem ilimiz, hem de ülkemiz deprem bölgesi, deprem ülkesi, deprem şehri. O yüzden biz biraz deprem ağırlıklı konuşmaya çalışacağız. Depremden önce neleri bilmek lazım, ne gibi hazırlıklar yapmak lazım, deprem anında ne gibi bir örnek davranış sergilemek lazım. Merdivene mi koşalım, balkondan atlamak mı doğrudur, bu gibi konuları gösterip, öğreteceğim. Birde afetlerden sonra, depremlerden sonra neler yaşanır ve bizim bu yaşanacak afetlere karşı ne gibi tedbirler almamız lazım, ne gibi hazırlık yapmamız lazım./ 92 depreminde 6.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. 600'ün üzerinde hemşehrimiz vefat etti, binlerce hemşehrimiz yaralandı. Biz bu 200 kişiyle biz bu hemşehrilemizi, ölmüş hemşehrilerimizi topraktan çıkarmayı yaralananların yaralarını sarmaya yeter miyiz? Yetmeyeceğiz. O yüzden arkadaşlar bu afet demektir ve afet durumlarında biz kendi kendimize yetmeyeceğiz. Dışarıdan mecburen destek isteyeceğiz." şeklinde konuştu.

Erzincan’da Binlerce Genç Afete Karşı Bilinçlendiriliyor

Erzincan’da Binlerce Genç Afete Karşı Bilinçlendiriliyor

Erzincan’da Binlerce Genç Afete Karşı Bilinçlendiriliyor

Erzincan’da Binlerce Genç Afete Karşı Bilinçlendiriliyor

Erzincan’da Binlerce Genç Afete Karşı Bilinçlendiriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim