• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Erzincan Tügva İngilizce Kurslarına Başlıyor

Erzincan Tügva İngilizce Kurslarına Başlıyor
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzincan İl Temsilcisi Emre Özkan ve yönetim kurulu üyeleri kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek vakfın faaliyetleri...

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzincan İl Temsilcisi Emre Özkan ve yönetim kurulu üyeleri kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Gerçekleşen kahvaltım programına Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Temsilcisi Emre Özkan, Teşkilat Koordinatörü Engin Başsoy, Çalışan Gençlik Koordinatörü Burak Güler, Medya ve İletişim Koordinatörü Enes Sevilir ve yazılı, görsel çok sayıda basın mensubu katıldı.

Gerçekleşen program ilk olarak Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Emre Özkan'ın basın toplantısıyla başladı. TÜGVA'nın merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı olduğunu belirten Özkan, genel merkezin yapmış olduğu çalışmaları Erzincan'da da yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Özkan konuşmasında; Türkiye Gençlik Vakfı, birkaç gencin inisiyatifiyle kurulmuş, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfıdır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan, saygı, paylaşım ve hassasiyet ilkelerini benimsemiş, öz güveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, hoşgörülü, başarılı ve sorumluluk sahibi bir gençlik için çalışmaktadır. Yeni nesil gencin enerjisi, hızı ve dinamizmi ile iyilik odaklı işler yapan, deneyimini paylaşan ve yaşatan anlayışa sahip vakıfçılık modelidir. Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel ve manevi gelişimlerini önemseyen; bu yaklaşımlarla düşünen, tasarlayan ve hayatlarına temas eden bir misyon ile kendini devamlı geliştiren, yenilikçi ve nitelikli insan oluşumuna katkı sağlamak. Gelecekte kendimizi; yeni nesil vakıfçılık deneyimini tüm gençliğe yaşatmış ve onların ülkemize faydalı birer önemli şahsiyet olmasında en büyük katkıyı yapmış bir vakıf olarak görüyoruz." dedi.

2016 YILI İÇERİSİNDE YURT VE ÖĞRENCİ EVİ AÇMAYI PLANLIYORUZ

Erzincan'daki yönetim faaliyetleri ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler veren Özkan; "Vakfımızın işleyişi ortaokullar, liseler ve üniversiteler ile çalışan gençlik üzerine kurulan bir vakıftır. Burada ayrıca kadın kolları ve dış ilişkiler koordinatörlerimizde mevcuttur. Toplamda ise 10 tane koordinatörlüğümüz bulunmaktadır. Bu 10 koordinatörlük kendi alanlarında ekiplerini kurarak çalışmalar yapmaktadır. İşleyişimiz önce ortaokullardaki öğrenciler, ardından lise ve son olarak da üniversiteler olarak devam etmektedir. 9 Ekim'de göreve geldikten sonra yönetimlerimizi ve okul teşkilatlarımızı oluşturduk. 2016 yılı içerisinde ise yurt ve öğrenci evi açmayı planlıyoruz. Genel Merkezimiz tarafından yönetilen bir vakıfız. Genel merkezin yapmış olduğu tüm programları bizde Erzincan olarak yapmaya çalışacağız." dedi.

Vakıf Temsilcisi Özkan ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarına vakfı gezdirdi. Özellikle üniversiteli öğrencilerin yoğun kullandığı kitap kafeyi tanıtan Özkan, burada öğrenciler için kitaplıklarının olduğunu ve öğrencilere sabah 09.00'dan akşam 23.00'e kadar ücretsiz olduğunu belirtti.

Ayrıca 2016 yılı içerisinde Erzincan'ın tüm ilçelerinde teşkilatlanacaklarını da sözlerine ekleyen Özkan, ilçelerdeki başkanlarının ve yönetimlerinin atanmalarını ise en kısa zamanda gerçekleşeceğini belirtti.

Özkan ayrıca Osmanlıca kurslarına başladıklarını ve kısa bir zaman sonra İngilizce kurslarına başlayacaklarını belirtti. Haftanın Salı ve Perşembe günlerinin bayanlara ait olduğu belirten Özkan, her Salı günü bayanlara yönelik olarak Erzincan Müftülüğü ile ortaklaşa olarak "İslam'a Bakış" derslerinin olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim