• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Erzincan Tügva Elazığ’da Toplandı

Erzincan Tügva Elazığ’da Toplandı
Türkiye Gençlik Vakfı Bölge toplantıları kapsamında Doğu Anadolu Bölge Toplantısı Elazığ'da bölgedeki illerin katılımıyla yapıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı Bölge toplantıları kapsamında Doğu Anadolu Bölge Toplantısı Elazığ'da bölgedeki illerin katılımıyla yapıldı. Gerçekleşen Doğu Anadolu Bölge Toplantısı'na Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzincan İl Temsilciliği katıldı.

Gerçekleşen Doğu Anadolu Bölge Toplantısı için Elazığ'a Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Temsilcisi Emre Özkan, Medya ve İletişim Koordinatörü Enes Sevilir, Ortaokul Koordinatörü Murat Kocatürk ve Eğitim Koordinatörü Burak Mermer gitti.

Elazığ İl Özel İdaresi'nde gerçekleşen toplantılar Kuran Tilaveti'nin okunmasıyla başladı. Ardından ise toplantılara geçildi ve ilk olarak Türkiye Gençlik Vakfı Ortaokul Koordinatörü Mustafa Yüksel'in Türkiye Gençlik Vakfı hakkında "Varoluş Sebebimiz" adı altında bilgiler verdi. Türkiye'de TÜGVA'nın çok farklı bir konumda olduğunu ve geleceğin gençliğinin buradan yükseleceğini söyledi.

Ardından ise tanışma toplantısına geçildi. Burada il temsilcileri ve yönetim kurulu koordinatörleri kendi alanlarında illerde yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Erzincan'da yapılan faaliyet hakkında bilgi veren Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Temsilcisi Emre Özkan, kula kul olmayan, sadece Allah'a bir kul olan bir gençlik için çalıştıklarını belirtti. Yapmış oldukları programları genel merkez bilgisi dâhilinde yaptıklarını ve Erzincan'daki vatandaşlar gibi genel merkezinde desteklediği programlar yaptıklarını belirtti.

Daha sonra ise Mavi Marmara gazisi olan Yavuz Baysan teşkilat usul ve esasları hakkında bilgiler verdi. Mavi Marmara olaylarına da değinen Baysan, buraya gelen gençlere orada yaşanan olayları anlattı. Teşkilat hakkında gençlere yapılması gerekenleri anlatan Baysan usul ve esaslarına vurgu yaparak birlik ve beraberlikten bahsetti.

Mavi Marmara gazisi olan Yavuz Baysan'dan sonra Türkiye Gençlik Vakfı Eğitim Koordinatörü Fatih Coşar "İslam Dünyası'nda Toplumsal Hareketler" adı altında gençlerle buluşarak İslam'ın toplumsal bazda insanlara faydaları hakkında gençleri bilinçlendirdi. Türkiye Gençlik Vakfı'nın bir İslam hareketi olduğunu söyleyen Coşar gençlerinde illerinde bu ilkeye dayalı olarak yaşamalarını ve öyle çalışmalarını istedi.

Türkiye Gençlik Vakfı Eğitim Koordinatörü Fatih Coşar'ın ardından Teşkilat Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri hakkında bilgi vermek üzere Emrah Atila gençlerle buluştu. Burada gençlere sadakatin önemine vurgu yapan Atila, her zaman ortak alınan kararların arkasında durulması gerektiğini savundu.

Emrah Atila'nın ardından ise Çalışan Gençlik Koordinatörü Nurullah Er gençlerle buluşarak Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Bilinci hakkında bilgiler verdi. Burada her bireyin önemli olduğuna vurgu yapan Er, insanlara Hakkı anlatmanın önemi ve vurgu yaptı ve illerdeki teşkilatlardan bu bilinçle hareket edilmesi gerektiğin söyledi.

Çalışan Gençlik Koordinatörü Nurullah Er'in ardından Teşkilat Yönetim Mekanizması hakkında bilgi vermek üzere Teşkilat Koordinatörü Mehmet Emin Özkaya gençlerle buluştu. Yönetim kurullarının yapması gereken görevleri anlatan Özkaya, yapılan çalışmaların raporlanmasının önemli olduğunu söyledi. Özkaya ayrıca il temsilcisi dahil koordinatörlüklerin görevlerini ve yapacakları çalışmalar ve faaliyetler hakkında atılması gerek adımları anlattı.

Elazığ'daki Doğu Anadolu Bölge Toplantısı'nda son olarak ise Medya ve İletişim Koordinatörü Yunus Becit "Hareketimizin Dünya'ya Katkısı" adı altında gençlerle buluştu. Burada gençlerle yapılan toplantının değerlendirmesini yapan Becit, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) ülkeye ve Dünya'ya yaptığı katkıları ve yapacağı katkılar hakkında gençlerle konuştu. Daha sonra toplantının sonunda Yunus Becit gençlerle kampı değerlendirdi, görüşlerini aldı.

Erzincan Tügva Elazığ’da Toplandı

Erzincan Tügva Elazığ’da Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim