• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Erzincan Dağ Kayağı Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapıyor

Erzincan Dağ Kayağı Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapıyor
Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde 6 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmasına ilişkin Erzincan Belediye Sarayında...

Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde 6 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmasına ilişkin Erzincan Belediye Sarayında açıklamada bulunuldu.

Birçok Dünya ülkesinde düzenlenen yarışmalardan biri olan ISMF (EU series) tescilli Dağ Kayağı Yarışması 6 Ocak Cumartesi günü Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde yapılacak. Gerçekleştirilecek olan yarışmaya ilişkin Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve (EDKİK) Yönetim Kurulu Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. V. Aytekin Sanalan açıklamada bulundu.

Yapılan basın açıklamasında ilk olarak konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy "Biliyorsunuz Ergan Dağı kışında gelmesiyle birlikte ciddi faaliyetlere başladı. Tabi bizim istediğimiz ve arzuladığımız seviyeye Ergan Dağı daha gelmedi. Sayın Valimizle, Milletvekillerimizle, Sayın Bakanımızla birlikte bu dağın gelişmesi ve daha fazla turist çekme amacıyla ne gibi çalışmalar yapabiliriz üzerinde her gün çalışıyoruz. Bundan da hiç kimsenin endişesi olmasın. Geçen yaptığımız Ankara ziyaretinde de Sayın Bakanımıza Ergan Dağı ile ilgili bilgi verdik. Erciyes Sağı'nın çalışma ve uygulamasıyla ilgili bir dizi ziyaret gezilerinde de bulunacağız. Sağ olsun Erzincan'da dağ kayağı alanında uzman bir ekibimiz var. Bu arkadaşlarımızın sayesinde Yılmaz hocam, Alper hocam bunlar ciddi manada profesyonel bir ekip oluşturmuşlar.

2013 yılında Erzincan'da bir Uluslar arası Dağ Kayağı yarışması yapılmıştı. Bu senede bunun aynısı ilimizde faaliyet gösterecek. Bu yarışmalar ilimizde yapılacak. Burada yine Sayın Valimizle birlikte Valiliğin katkıları, şahsım ve kurumumuzun katkıları ayrıca Erzincan Üniversitesi'nin katkılarıyla ve Erzincan Dağ Kayağı Federasyonu Temsilcilerimizin katkılarıyla güzel bir organizasyon yapıldı. Yaklaşık yurt içinden ve yurt dışından 35 sporcunun katılacağı ve nasip olursa bu yarışmanın, bu etkinliğin startı verilecek. Bizim buradaki tek amacımız ve gayemiz Erzincan'ın ekonomik yönden kalkınmasıdır. Kayak başlı başına bir artık spordan öte illerin, beldelerin, ilçelerin kalkınmasına direk etki eden ekonomik bir güç haline geldi. Dünya'da bunun örnekleri çok fazla sayıda bulunmaktadır. Biz yurt dışı gezilerimizde de bunların birçoğunu ziyaret ediyoruz. Orada da asıl bu seviyeye geldiklerinin de araştırmasını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de yine bu bağlamda bir dizi programlar gerçekleştireceğiz. Bu programın, organizasyonun gerçekleşmesinde yardımcı olan ve büyük katkıları olan Sayın Valimize, Üniversite Rektörümüze, ayrıca Federasyonumuzun buradaki temsilcilerine teşekkür etmek istiyorum. Kazsız ve belasız bir yarışma diliyorum. Şehrimizin bundan sonraki bu tip organizasyonlara daha fazla ev sahipliği yapacağının müjdesini verebiliriz. Biz Belediye olarak, kurum olarak bu tip organizasyonların hepsine destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü söz konusu Erzincan'dır, söz konusu Ergan Dağı'dır. Genç bir dağ ve bu dağı yeteri kadar tanıtamıyoruz. Ama bu tip organizasyonlarla birlikte inşallah Ergan Dağı Türkiye'nin en önemli Kayak Merkezlerinden birisi olacaktır. Biz bunu görüyoruz ve gelen misafirlerimizden de bunu işitiyoruz. Bizlere söyledikleri doğrultusunda bizler bunları söyleyebiliyoruz. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

Yapılacak olan Kayak yarışması programına katılmak üzere Ergan Dağı Kayak Merkezi'ne gitmek isteyen vatandaşlar için araç tahsis ettiklerini belirten Başkan Başsoy; "Zaten biz bu organizasyondan öncede Ergan Dağı'na otobüs seferlerimizi başlattık. Dört yolda saat başı Ergan Dağı'na otobüs seferlerimiz devam edecektir. Yine Cumartesi ve Pazar günleri ihtiyaca ve talebe göre de bu servisler devamlı çalışacaktır" dedi.

Daha sonra konuşan (EDKİK) Yönetim Kurulu Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. V. Aytekin Sanalan ise; "Bu Uluslar arası bir yarışma ve 2013 yılında Türkiye'de ilk defa Erzincan'da Ergan Dağı'nda gerçekleştirmiştik. Bu değerlendirme yarışı sonrası Uluslar arası Federasyonun raporu gayet olumlu geldi. Dolayısıyla da sorunsuz bir şekilde Uluslar arası Federasyonun tanıdığı bu yarışmayı buraya alabildik. Tanıdığı derken de burada katılımcılar ve sporcular alacakları derecelerle Dünya klasmanına katılacaklar. Bu yarışanın böyle bir katıksı olacak. Ayrıca bu yarışmayla birlikte önümüzdeki senelerde Dünya Kupası'nı buraya alabileceğiz. Yarışma toplam 10 kilometrelik bir parkurda Bin 200 metrelik bir irtifa farkının suni fok derileriyle, kayaklarla tırmanışı ve inişini içeriyor. Bildiğiniz gibi 3 kategoride toplam 35 sporcumuz var. Parkur boyunca kontrol noktalarımızda 12 hakemimiz ve görevlimiz yarışmanın sporcular açısından emniyetli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak. Saat 11:00'de start vereceğiz ve saat 14:00'de yarışmanın biteceğini tahmin ediyoruz. Hemen Ergan Dağı'nda yine Kayak Tesisleri'nde yapılacak olan madalya töreninden sonra ödül törenimiz Erzincan Üniversitesi Soysal Tesisleri'nde yapılacak. Ekip arkadaşlarıma, organizasyon görevlilerine ve gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız belasız bir yarışma alnımızın akıyla yaparız." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim