• BIST 9645.02
  • Altın 2418.5
  • Dolar 32.5652
  • Euro 34.6991
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Erzincan Çiftçileri Yeni Yem Bitkileriyle Tanışıyor

Erzincan Çiftçileri Yeni Yem Bitkileriyle Tanışıyor
2016-2017 üretim sezonunda Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılığı İl Müdürlüğü Proje Birimi (TARYAT) tarafından hazırlanarak Erzurum DAP idaresinden...

2016-2017 üretim sezonunda Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılığı İl Müdürlüğü Proje Birimi (TARYAT) tarafından hazırlanarak Erzurum DAP idaresinden geçen "Yeni Yem Bitkilerinin Denenmesi ve Geliştirilmesi " projesi tanıtımı ve proje kapsamında tohum dağıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili sunum gerçekleştiren İl Müdürlüğü personeli Murat Karan DAP Bölge İdaresinin %100 oranındaki 60.000 TL lik desteği ile 343 çiftçiye 1715 da ekim yaptırılarak Erzincan çiftçisinin yeni yem bitkileri ile tanışması hedefleniyor. Proje ile Ryegrass (İtalyan çimi), Lenox yem şalgamı (ot tipi) ve Lenox yem şalgamı (yumru tipi) tohumlarının dağıtımı gerçekleştirileceğini söyledi.

Proje tanıtımda konuşan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin "Hayvancılık işletmelerindeki en büyük gider kalemini yem oluşturmaktadır. Bir hayvanın rasyonunda en fazla orana sahip olan kaba yem hayvan beslemede ayrıca önem arz etmektedir. Bu proje sayesinde üreticilerimizin, hayvanlarını besin değeri yüksek alternatif yemler ile beslemelerini sağlıyoruz. Dağıtılan yeni yem bitkilerinin aynı zamanda arıcılık yapan üreticilere de iyi bir bal özü kaynağı oluşturacak olmasının ciddi bal üretimi gerçekleşen ilimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Proje sayesinde Erzincan merkezde 550 da ilçelerde ise 1165 da ekim yaptırılacak ve Erzincan çiftçisinin yeni kaba yemlerle tanışması sağlanarak mevcut üretimin karşılayamadığı kaba yem açığının azaltılması sağlanacak.

Uygulanacak proje ile münavebe sisteminin devreye sokularak nadas alanlarının azaltılmasının da sağlanacağını söyleyen Şahin "Bu proje kapsamında dağıtılan tohumlar, üreticimizin daha kaliteli kaba yem üretimi yapmasını sağlayacak. Üretilen kaliteli kaba yem ile hayvansal ürünlerde doğrudan artış görülecektir. Tohumlar ile sadece hayvan beslemede değil aynı zamanda kıymetli tarım arazilerinin korunması hususunda da yararlı olacaktır. Nadası azaltıp kurak arazileri tarıma kazandıracak ve ayrıca erozyon problemi olan alanlarda erozyon kontrolün gerçekleştirilecektir." dedi.

İl Müdürlüğü olarak Erzincan çiftçisinin yeniliklerle tanışmasını sağlayacak projeleri üretmeye ve uygulamaya kararlı olduklarını söyleyen Şahin "Yeni yem bitkisi tohumlarını alan tüm üreticilerimizin bereketli bir sezon geçirmesini diliyorum. "dedi.

Erzincan Çiftçileri Yeni Yem Bitkileriyle Tanışıyor

Erzincan Çiftçileri Yeni Yem Bitkileriyle Tanışıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim