• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Erzincan Bayırbucak Türmenleri İçin Seferber Oldu

Erzincan Bayırbucak Türmenleri İçin Seferber Oldu
Geçtiğimiz ay Erzincan Valiliğinin koordinesinde Bayırbucak Türkmenleri yararına başlatılan yardım kampanyasına destekler sürüyor.

Geçtiğimiz ay Erzincan Valiliğinin koordinesinde Bayırbucak Türkmenleri yararına başlatılan yardım kampanyasına destekler sürüyor. Hacı Ali Akın Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Bayırbucak Türkmenleri yararına yemek programı düzenledi.

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi daha önce Bayırbucak Türkmenleri için düzenlemiş olduğu kermesin ardından şimdide yemek programı tertip etti. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman tarafından geçtiğimiz ay başlatılan yardım kampanyasına yoğun destek veren Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Öğretmen evinde düzenlediği yemeğe ilgi yoğundu. Vali Süleyman Kahraman, Vali Kahraman'ın eşi Muhsine Kahraman, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Dik, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve çok sayıda eğitimci ile vatandaşın katıldığı yemek programında Bayrıbucak Türkmenleri için para toplandı dualar edildi. Burada konuşan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, il genelinde okullarda devam eden yardım kampanyalarından toplanan paranın 72 bin TL'ye ulaştığını hatırlatarak, ayrıca düzenlenen yardım yemeğinden 9 Bin TL gelir elde edildiğini söyledi

Ardından konuşan Vali Süleyman Kahraman, zor şartlar altında savaşın gölgesinde hayatta kalma mücadelesi veren soydaşlarımız olan Bayırbucak Türkmenleri için seferber olan Erzincan'a teşekkürde bulunarak, desteklerin devam etmesi çağrını yaptı. Kampanyanın başladığı ilk günde Erzincan'dan bir TIR dolusu gıda yardımı gönderildiğini hatırlatan Vali Süleyman Kahraman, ileriki günlerdi yardım kampanyalarından elde edilecek gelirlerle bir çok Yardım TIR'ının yola çıkacağını söyledi. Konuşmasını sürdüren Vali Kahraman; "bu mübarek gecede Bayırbucak Türkmenleri için bir araya geldik. Çanakkale ne ise Bayırbucak'ta bizim için o dur, Çanakkale geçilmez, Bayırbucak geçilmez. Kampanyalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Hepinizden Allah razı olsun. Bizim merhametimiz var, vicdanımız var. Belki başka ülkeler kadar zengin değiliz ama emin olun ki toplanan yardımlara bakıldığında bizim zenginliğimizin daha çok olduğunu görüyoruz. Bunun en güzel örneğini bir yavrumuzun uzun süre kumbarasında biriktirdiği harçlığını olduğu gibi bağışlaması bunun en güzel örneğidir. Biz toplum olarak her zaman mazlumun yanında yer almışızdır. Bugün de en güzel örneğini yaşıyoruz. Zalimlere meydan okumak için hep birlikte buradayız. Bu millet her şeyini feda etmeye hazır. Ben bunu görüyorum, Allah hepinizden Razı olsun" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim