• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Erzincan Araştırma Hastanesinde Artık Sevkler Sona Eriyor

Erzincan Araştırma Hastanesinde Artık Sevkler Sona Eriyor
Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtyol yerleşkesinde yeni açılan yoğun bakım ünitesi ile birlikte çevre illere sevklerin artık...

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtyol yerleşkesinde yeni açılan yoğun bakım ünitesi ile birlikte çevre illere sevklerin artık önüne geçildi. Son teknoloji ile donatılan yoğun bakım ünitesi Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun düzenlendi.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim'i Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçiçek, yeni yapılan yoğun bakım ünitesi ile birlikte çevre illere gerçekleştirilen sevklerin de önüne geçtiklerini ifade etti. Özçiçek, Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun olarak hazırlanan yoğun bakım ünitesinin yanı sıra yoğun bakımını kilitleyen uzun süre yatmak zorunda kalan felç ve kalp hastalarının yatacakları ara yoğun bakımları da hizmete açtıklarını ifade etti.

Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd.Doc.Dr Fatih Özçiçek yaptığı açıklamada; "Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtyol yerleşkemizin fiziki şartlarını daha da iyileştirebilmek ve hastalarımızın ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek amacıyla bu yıl içerisinde Dörtyol da ki ek binamızda ki ameliyathaneyi yeniden revize etme ihtiyacı duyduk. Kurumumuzdan gelen maddi destek ile Ameliyathaneyi sağlık bakanlığı standartlarına tamamen uyacak şekilde yeniden inşa ettik. Aynı zamanda bizim bu ameliyathane içerisinde 3 yataklı olması nedeniyle ruhsat alamadığımız küçük bir yoğun bakımımız vardı ve standartlara uygun değildi.

İlimizden sevk etmek zorunda kaldığımız hastaların birçoğu yoğun bakımımızda yer olmadığı için sevk olmaktaydı. Bu nedenle ameliyathanemizin kullanılmayan bir kısmı vardı. Burada 8 yataklı Sağlık Bakanlığının tüm standartlarına uygun gayet modern bir yoğun bakım yaptık. Hasta yakınlarının ve ameliyathanede hastası olan hasta yakınlarının bekleyebilecekleri vakit geçirebilecekleri alanlarda olmak üzere 8 yataklı ikinci basamak bir yoğun bakım inşa ettik burada. Çok kısa bir süre içerisinde de faaliyete geçireceğiz.

Burada tabi bizim sevk olan hastalarımızın dışında birde yukarı hastanede ki yoğun bakımımızı kilitleyen felç hastaları gibi uzun süre yatmak zorunda kalan felç ve kalp hastalarının yatacakları ara yoğun bakımlar gerekiyor. Burası ikinci basamak nöroloji ve göğüs hastalarına özellikle hitap edecek ilimizdeki sevklerinde büyük oranda azalmasını bekliyoruz. Bu yoğun bakım ile birlikte 5 yataklı bir yeni doğan bakım ünitesi 7 yataklı bir kroner yoğun bakım ünitesi bunlar birinci basamak. İkinci basamak bir yoğun bakım ünitesi yoktu. Burası 8 basamaklı bir yoğun bakım ünitesi. Bunlarında şehrimizin ihtiyaçlarına büyük ölçüde cevap vereceğini düşünebiliriz. "dedi.

Erzincan Araştırma Hastanesinde Artık Sevkler Sona Eriyor

Erzincan Araştırma Hastanesinde Artık Sevkler Sona Eriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim