• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Erzincan AK Parti İl Teşkilatı sandığa itiraz etti

Erzincan AK Parti İl Teşkilatı sandığa itiraz etti
Erzincan AK Parti İl Teşkilatı 7 Haziran günü gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde Erzincan için açıklanan sonuçların bir daha incelenmesi konusunda Seçim Kuruluna itirazlarını bildirdi.

Seçim Kuruluna Erzincan AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut ve Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneşin birlikteliğinde yapılan itiraz sonrası açıklamada bulunan İl Başkanı Bulut yaptığı açıklamada 2 bin 390 tane geçersiz oyun olduğunu ve bu oyların gözden geçirildiği takdirde seçim neticesinin değişebileceğini ifade ederek bütün sandıkların sayılmasını ve geçersiz oyların dikkatle alınmasını istediği belirterek bu gerekçelerle itirazlarını yaptıklarını belirtti.

Bulut konuşmasının devamında; “Bizler AK Parti İl Teşkilatı olarak bugün Merkez İlçe Teşkilatımız başta olmak üzere 9 ilçemizde seçim kuruluna seçim sonuçlarını itiraz ettik. İtiraz gerekçelerimizi de avukatlarımız hazırladılar. Şuanda da Merkez İlçe Başkanımızın imzası ile buradaki Merkez İlçe hâkimliğine verdik. Diğer ilçelerimizde kendi ilçelerindeki hâkimliklerine müracaatlarını yapacaklar.

Erzincanlı hemşehrilerimiz takdir ederler ki çok az bir oy farkı ile ikinci milletvekilimizi kaybettik. Bu gerekçelerle Erzincan’da biz 63 bin 916 oy almışız. CHP 33 bin 153 oy, MHP 21 bin 687 oy almış. Yurtdışından gelen oyları buna ilave etmişiz. Bin 493 AK Parti olarak biz almışız. 514 oy olarak da CHP’ye gelmiş.

277 oyda MHP’ye gelmiş. Bunları topladığımızda 65 bin 409 oy AK Parti, 33 bin 667 oyda CHP yapıyor. Bunların hesaplamasını seçim kurulu yaptı. 963 oy daha saydık ve İkinci milletvekilini çıkarıyor. Dolayısı ile bu oy çok düşük bir oy yani 154 bin oy ile 963 oy çok az bir oy.9 sandık var. Her sandıkta bir oy yanlışlıkla yapılmış olsa bizim milletvekilimizi çıkarma ihtimalimiz doğuyor.

Bu gerekçeleri bildirerek bütün ilçelerimizde itirazımızı yaptık. Genel merkezimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Bizim buradaki avukatlarımız Ferhat Bey olsun, Rahşan Hanım olsun bunların çalışmalarını yaptılar.

Merkez ilçe hâkimliğimiz toplanacak. Kararını verecek. Daha sonra il için müracaat edeceğiz. Eğer oralardan da bir netice alamazsak durumu Yüksek Seçim Kuruluna taşıyacağız.

Biz kanunen haklarımızı kullanıyoruz. İnşallah sonuna kadarda haklarımızı arayacağız. Buda gayet doğal bir şeydir. Ben özellikle Erzincanlı hemşehrilerime her seçimin sonucunda olduğu gibi bugünde teşekkür ediyoruz. Biz AK Parti iktidarı olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

OYUNU 3-5 PUAN ARTIRAN PARTİLER SEÇİM SARHOŞLUĞU İÇERİSİNDELER

Gerçekten bu seçimlerin sonucunu çok değerlendireceğiz ama bu ülkenin istikrarı için bu ülkenin sıkıntıya düşmemesi için üzerimize ne düşüyorsa ne sorumluluk verdiyse oylarımızı artırsa da, düşürse de biz bunun gereklerini yapıyoruz.

Şunu söylemek isterim hiç kimse heveslenmesin hala daha biz Türkiye’nin birinci partisiyiz ve yüzde 41 oy almışız. Bu ülkede insanlar şu duyguya kapılmasın 3-5 puan oyunu artıran partiler seçim sarhoşluğu içerisindeler. Hükümet olma konusunda da muhalefette kalarak prim yapma hevesindeler. Bu şekilde bu işler yürümez.

Bu ülkeye hükümet lazım. Devlet yönetimi lazım. Bunları sorumluluğa davet ediyorum ben. Herkes hesabını iyi yapmalı. Seçmenin verdiği oyu artırdığı zamanda düşürdüğü zamanda hesabını iyi yapması lazım.”dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim