• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

ERÜ’lü Yabancı Öğrenciler Çanakkale’ye Hayran Kaldı

ERÜ’lü Yabancı Öğrenciler Çanakkale’ye Hayran Kaldı
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sosyal ve Kültürel Paylaşım Topluluğu'nun düzenlediği etkinlik kapsamında, üniversitede okuyan Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sosyal ve Kültürel Paylaşım Topluluğu'nun düzenlediği etkinlik kapsamında, üniversitede okuyan Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler birlik ve beraberlik içinde bir asır önce destan yazılan Çanakkale'yi ziyaret etti.

ERÜ Sosyal ve Kültürel Paylaşım Topluluğu danışman hocası Yrd. Doç. Dr. İbrahim E. Bilici başkanlığında Çanakkale'ye gezi düzenleyen öğrenciler, bölgedeki rehberin anlattığı zaferi ilgi ve merakla dinledi. Anlatılanlardan etkilenen öğrenciler, her metrekaresine altı bin mermi düşen Çanakkale'yi görmekten duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Geziye katılan Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünün Afgan uyruklu öğrencisi Amena Azad, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlık hikâyelerinden etkilendiğini belirterek "Seyit Onbaşı'nın 276 kiloluk mermiyi kaldırması beni çok etkiledi. Ben burada Seyit Onbaşı'nın cesaretini ve vatana olan aşkını gördüm" dedi.

Gezide bulunan Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden Serhat Ölmez ise geziyle ilgili duygularını şöyle ifade etti:

"Çanakkale gidenin bir daha dönemediği, vatan uğruna on dört on beş yaşındaki genç fidanların bir bir şehit olduğu vatanımızın kıymetli topraklarıdır. Rehberin anlattığı, Çanakkale'de yaşanmış bu olay beni derinden etkiledi"

Düzenlenen geziye danışman olarak eşlik eden Yrd.Doç.Dr. İbrahim E. Bilici ise geziyle ilgili yaptığı değerlendirmede Türk ve yabancı öğrencilerin Çanakkale Destanının yaşandığı topraklardan oldukça etkilendiklerini ifade ederek, " Çanakkale ruhunu kavramış ve o bilinci taşıyarak birlik, beraberlik, uyum içinde öğrencilerimizin atalarımızı ziyaret edip tarihimizi hatırlaması çok yararlı oldu. Diğer taraftan, doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan Çanakkale'de bahar mevsiminin tüm güzellikleriyle, doğayla iç içe gezi ve piknik yaparak dinlenmesi, unutulmaz bir hatıra oldu. Gezimize destek veren üniversitemizin yönetimine içtenlikle teşekkür ederim" diye konuştu.

Öte yandan geziye katılan yabancı uyruklu kız öğrencilerden Rihab Bekkar'ın duygularını kara kalem çalışması ile çizdiği " Siperde Asker" isimli çalışması da oldukça beğeni topladı.

ERÜ’lü Yabancı Öğrenciler Çanakkale’ye Hayran Kaldı

ERÜ’lü Yabancı Öğrenciler Çanakkale’ye Hayran Kaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim