• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven Görevi Teslim Aldı

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven Görevi Teslim Aldı
T.C. Anayasasının 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Erciyes Üniversitesi...

T.C. Anayasasının 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Muhammet Güven, Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır'dan görevi teslim aldı.

ERÜ Rektörlüğü'nde düzenlenen devir teslim töreninde, 7 ay vekil rektör görevini üstlenen Prof. Dr. Hamza Çakır, görevi Prof. Dr. Muhammet Güven'e devretti. Prof. Dr. Çakır, Güven'e görevinde başarılar diledi. Görevi devraldıktan sonra konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, göreve geldikten sonra emeğini esirgemeyeceğini ve kendisine verilen göreve layık olmaya çalışacağını söyledi. Temel hedeflerinin ileriki dönemde ülkenin bilimsel ve teknolojik anlamda da desteklenmesine katkıda bulunan bir üniversite olmasını sağlamak olacağını kaydeden ERÜ Rektörü Prof. Dr. Güven, "Yaklaşık 7 ay önce rektör adaylarını belirleme seçiminde aday olmam ile başlayan süreçte önce değerli öğretim üyelerinin teveccühü, daha sonra yükseköğretim kurulunun güveni ve nihayetinde de sayın cumhurbaşkanının tensipleriyle sonuçlandı. Bu süreçte destek veren ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sürecin Erciyes Üniversitesi'ne yakışır bir şekilde sürdürülmesine katkıda bulunan tüm aday arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Allah'ın takdiri ile atanmış olduğum bu görevde emeğimi esirgemeyeceğimi ve bana verilen göreve layık olmaya çalışacağımı bilmenizi istiyorum. Erciyes Üniversitesi; dinamikleriyle küresel ölçekli atılımlar yapabilme ve üniversitelerimiz için örnek olma potansiyeline sahip nadir üniversitelerden birisidir. Temel hedefimiz üniversitemizi erken dönemde küresel çapta yarışabilen, uluslararası nitelikte bilim adamlarının istihdam edildiği bir kurum haline getirmek, ileri dönemde de dünyanın gelişen ve en büyük ekonomilerinden birisi olmasını beklediğimiz ülkemizin bilimsel ve teknolojik anlamda da desteklenmesine katkıda bulunan bir üniversite olmasını sağlamak olacaktır. Bu hedefe ulaşabilmek ancak huzurlu bir ortamda mümkün olacaktır. Kökeni nereden gelirse gelsin gerek ülkemizin gerekse şehir ve üniversitemize huzur, birlik ve dirliğine zarar verecek her unsurla mücadele edeceğiz. Huzuruyla örnek olan ve bunu şehrin dokusuna da yansıtan Erciyes Üniversitesi'nin bu ortamın devamı için de elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Bugün tarafıma verilen bu görevde en büyük yardımcım ve destekçilerim sizler olacaksınız. Birlikte daha ileriye gidebilmek için, daha iyi bir üniversite oluşturabilmek için ve ülkemizin gelişimize katkıda bulunabilmek için hepinizin desteğini talep ediyorum" diye konuştu.

Rektör Güven, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven Görevi Teslim Aldı

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven Görevi Teslim Aldı

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven Görevi Teslim Aldı

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven Görevi Teslim Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim