• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

ERÜ Öğrencilerinin İcatları Kayseri Şeker’de Görücüye Çıktı

ERÜ Öğrencilerinin İcatları Kayseri Şeker’de Görücüye Çıktı
Erciyes Üniversitesi Müdendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencilerinin akülü aracı ile Kayseri Şeker Fabrikası makinistlik bölümü...

Erciyes Üniversitesi Müdendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencilerinin akülü aracı ile Kayseri Şeker Fabrikası makinistlik bölümü ustasının icadı araçlar Kayseri Şeker'de görücüye çıktı.

Kayseri Şeker Fabrikası makinistlik bölümü ve Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölümü öğrencilerinin icadı olan iki aracın fabrika açık alanında yapılan tanıtımına, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli katıldı. Çalışanlar ve öğrenciler, katılımcıları araçların çalışma prensipleri hakkında bilgilendirdi.

"İMKAN VERİLSE…"

Kayseri Şeker makinistlik çalışanı Mehmet Hakan Özbek fabrika hurdalığındaki atık malzemeleri değerlendirerek, ustasının (Ali Gülçek) tavsiyesi ve kendi tecrübesini birleştirerek iki ay içerisinde dizel motor sistemi ile çalışan ve 60 km hıza ulaşabilen küçük ebatta bir araç imal etmeyi başardı. Mehmet Hakan Özbek, imkan sağlandığı takdirde imal ettiği aracın daha da verimli olanının Kayseri Şeker Makinistlik Atölyesinde üretilebileceğini söyledi.

100 KİLOMETREDE 1 TEL HARCIYOR

Aynı zamanda, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencilerinin ürettiği akülü araç da tanıtıldı. TÜBİTAK yarışmasına katılmak üzere söz konusu projeyi hazırladıklarını belirten öğrenciler, "Voltacar" adını verdikleri aracın gücünü bataryalardan sağlayıp elektrikli motor kullanılarak sessiz çalıştırdıklarını söyledi.

'Voltacar'ın en faydalı özelliğinin, 100 kilometrede 1 TL'lik enerji harcaması olduğunu kaydeden ERÜ Enerji Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Atakan Cingi, araç ile ilgili çalışmalara 1 yıl önce başladıklarını, kendilerine destek verilmesi halinde Avrupa'da olduğu gibi elektrikli araç üretimi yapabileceklerini dile getirdi.

Mekatironik ve Elektrik /Elekronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Enes Mahmut Göker maximum 75 kilometre hız yapabilen aracın sürtünme kuvveti ile ilgili sıkıntılarını da giderdiklerini ifade etti.

ERÜ Öğrencilerinin İcatları Kayseri Şeker’de Görücüye Çıktı

ERÜ Öğrencilerinin İcatları Kayseri Şeker’de Görücüye Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim