• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Ertelenen primler için son tarih 31 Ekim

Ertelenen primler için son tarih 31 Ekim
Burdur Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bayram Balban, ertelenen primler için son ödeme tarihinin 31 Ekim olduğunu hatırlattı.

Burdur Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bayram Balban, ertelenen primler için son ödeme tarihinin 31 Ekim olduğunu hatırlattı.

Ekim ayı sonuna kadar ertelenen prim alacaklarının ilk ödemesinin yapılması gerektiğini açıklayan Müdür Balban, "Ertelenen sigorta primlerinin ilkinin ödeme süresi gelmiştir. Bu nedenle, 2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin 2017 yılı Ekim ayının sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, 2017 yılı Ocak ayına ait sigorta primlerinin 2017 yılı Kasım ayı sonuna ve 2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta primlerinin ise 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir" dedi.

"Ödemeyen teşviklerden yararlanamaz"

31 Ekim'e kadar ödemeye yapmayanların teşvikten yararlanmayacağını da kaydeden Balban, "İşverenlerimizin başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödemesine bağlıdır. Ayrıca, süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, işverenlerimizin halihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu hakların devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödemesi süresi gelmiştir" diye konuştu.

"Yapılandırmalar da unutulmamalı"

Yapılandırma taksitlerinin unutulmamasını isteyen Balban, "6736 sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırmanın 4. taksiti ve 7020 sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırmanın 2. taksitinin de ödeme süresi gelmiştir. Yapılandırma yapan sigortalarımızın mağdur olmamaları açısından bu taksitleri 31 Ekim'e kadar ödemeleri gerekmektedir. Asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerimizin primleri ertelenerek rahat bir nefes alması sağlanmıştır. İşverenlerimiz için ertelenen bu sigorta primlerinin zamanında ödenmesi aynı zamanda bir vatandaşlık görevidir. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak işverenlerimizin iş hayatının bolluk ve bereket içinde geçmesini dilerim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim