• BIST 9749.06
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

"Ersun Yanal'ın şampiyonlukta payı yok"

"Ersun Yanal'ın şampiyonlukta payı yok"
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Bizi Ersun Yanal değil, futbolcularımız ve Galatasaray'ın kötü gidişi şampiyon yaptı" dedi. Ersun Yanal'ın istifasının ardından süreçle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan başkan Yıldırım, Yanal'ın futbolcularla iletişimini

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın istifasının ardından sular durulmuyor. 

Başkan Aziz Yıldırım, Milliyet Gazetesi'ne Yanal ile ilgili çok sert ifadeler kullandığı bir röportaj verdi.

Başkan Yıldırım, Yanal'ın şampiyonlukta payı olmadığını iddia etti ve "Bizi Ersun Yanal değil, futbolcularımız kadar, Galatasaray'ın kötü gidişi şampiyon yaptı" dedi.

"BANA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI"

Futbolcularla, Ersun Yanal ile ilgili yaptığı toplantıyı anlatan başkan Aziz Yıldırım, "25 kişi de Yanal'ın takımda kimseyle konuşmadığını söyledi. Ama bir futbolcu da bana gelip 'hocayı istemiyoruz' demedi. Futbolcular sevgi, saygı ve liderlik bekliyordu. Yanal bunları çözeceğini söyledi. Ancak bir şey değişmedi. Bana verdiği sözü yerine getirmedi" diye konuştu.

"BÖYLE DİSİPLİNSİZLİK OLUR MU?"

Yıldırım, Yanal'ın sezon açılışı için 25 Haziran'a planlama yaptığını, futbolcuların tepkileri üzerine bu tarihin 14 Temmuz'a alındığını söyledi. Başkan Aziz Yıldırım, Kopenhag dönüşü yaşananlara da açıklık getirdi. Deneyimli teknik adamın verdiği 2.5 günlük izni yanlış bulduğunu ifade eden Yıldırım, "Sow Fransa'ya Kadlec ülkesine gitmiş. Samuel Holmen araba kiralayıp ayrılmış. Böyle disiplinsizlik olur mu? Bütün izinleri kaldırıp herkesi İstanbul'a getirttim" dedi.

"BAYAN ARKADAŞLARINA GÖRE ANTRENMAN PROGRAMI YAPIYORDU"

Aziz Yıldırım, Yanal'ın çalışma sistemi ve özel hayatıyla ilgili de eleştirilerde bulundu. Sert ifadeler kullanan Yıldırım, "Adam takım çalıştırmıyor, bayan arkadaşlarına göre antrenman programı yapıyordu. Bir bilgisayardır tutturmuş gidiyor. Bilgisayarla şampiyon olunmaz" diye konuştu.

"YANAL, DIEGO'YU İSTEMEDİ"

Başkan Aziz Yıldırım'ın gündeminde transfer döneminde yaşananlar da vardı. Ersun Yanal'ın Diego'yu istemediğini dile getiren Yıldırım, aynı şekilde Mevlüt Erdinç transferinin de Yanal'ın istememesi nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi.

"SALİH'İN GÖNDERİLMESİNE KARŞI ÇIKTIM"

Salih Uçan'ın takımdan gönderilmesine de karşı çıktığını belirten Yıldırım, "Benim içimde büyük yaradır bu transfer. Sezon içinde Salih'i oynat dedim ısrarla oynatmadı. Devre arasında Salih'e 'seni oynatıp da şampiyonluğu kaybedersem beni topa koyarlar' demiş" şeklinde konuştu.

Başkan Yıldırım, Yanal'ın takımdaki diğer genç oyunculara da şans vermemesinden yakındı.

Başkan Aziz Yıldırım, eski teknik direktör Aykut Kocaman'ın yeniden gündeme gelmesiyle ilgili iddiaları ise "Siz beni tanımamışsınız" diyerek yalanladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim