• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Ersun Yanal gidecek mi kalacak mı?

Ersun Yanal gidecek mi kalacak mı?
2013-2014 sezonunun bitimine haftalar kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'de, deneyimli teknik adam Ersun Yanal katıldığı bir panelde açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin 19'uncu şampiyonluğunun mimarı olarak kabul edilen Teknik Direktör Ersun Yanal, daha şampiyonluk kupasını kaldırmadan Yıldız Teknik Üniversitesi'ne konuk oldu.
"Bilimsel Gelişimin Futboldaki Etkisi ve Fenerbahçe" panelinde Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Ersun Yanal, idman yöntemleri ve elde edilen şampiyonluk hakkında açıklamalarda bulundu.

Yanal, “Seneye burada mısınız?” sorusuna gülümseyerek “Buradayım, Türkiye’deyim” diye esprili bir yanıt verdi.

Deneyimli teknik adamın devamında, "Fenerbahçe ne yapacak? Başarıyı mı cezalandıracak? Tabiki hayir. Seneye de buradayız... Sadece şu an için kulübün önceliği farklı, olay bu." sözleri dikkatlerden kaçmadı.

İşte Ersun Yanal'ın açıklamaları;

"Kaynağımız insan olduğu için önemli olan insanın performansı. Takım olabilmek için yararlandığımız sosyal bilimler var. Kişilerin özelliklerini tanımlıyor ve diğer bireyler ile olan ilişkilerini pekiştirmeye çalışıyoruz. Biz bunu takımımızda gerçekleştirdik. Takım performansına ulaşmak için bireysel performansı geliştirmemiz lazım. Burada teknolojiyi kullanarak herkesin kapasitesini belirliyoruz. Bunu yapmak için bizim kullandığımız saatler ve gps cihazları var. Elde edilen sonuçlar futbolcularımızın kendisi ile de paylaşılıyor."

"Bizim 95-96 yılında kullanmaya başladığımız yöntemler burada daha da ilerlemiş bir şekilde kullanılıyordu. Ben gelmeden önce burada Aykut Kocaman ve ekibi tarafından da çalışmalar yapılmış. Bunların üzerine koymamız gerektiği konusunda konuştuk. Ciddi emekler harcayarak bunların üzerine bir şeyler koyduk ve koyuyoruz. Büyüyoruz ve büyümeye devam edeceğiz."

"Elimizdeki telefonumuzdan veya i-pad'imizden futbolcularımızın verilerini canlı olarak takip edebiliyoruz ve idmanı nerede kesip nerede devam ettirebiliceğimizi biliyoruz. Ben şanslıyım çünkü takımım içerisinde bu plana ve düzene ayak uyduran oyuncular ile çalışıyorum. Tüm oyuncularımızın katılımı ile zorlu bir süreci atlattık. Her 15 günde bir düzenli testler yapılıyor ve oyuncular ile paylaşılarak diyet programları veriliyor."

"Futbolun çok dışında gerçekleşen hadiseler arasında ciddi bir mücadele verdik ve hedeflerimizden şaşmayarak haftalar öncesinde şampiyon olduk. Futbolcularımı tekrar tebrik ediyor ve kutluyorum. Dediğim gibi bilim her zaman gerekli."

1-048.jpg

2-027.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim