• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Ersoy, "Kara Gece'de hedef açıkça Milli iradedir"

Ersoy, "Kara Gece'de hedef açıkça Milli iradedir"
Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili ve MHP MKYK Üyesi Doç.

Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili ve MHP MKYK Üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy yazılı bir açıklama yaparak "Kara Gece" olarak nitelendirdiği 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ersoy açıklamasında şu sözlere yer verdi, "15 Temmuz 2016 gecesi, milletçe "Kara Gece" olarak hatırlayacağımız ve anacağımız gecede, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kastetmiş ihanet şebekesi kanlı olaylar zincirini gerçekleştirmiştir. Kara Gece, Türk Silah Kuvvetleri'nin içine sızmış, yuvalanmış bir grup terörist demokratik düzeni yıkmaya, devletin yönetimini ele almaya, milletin iradesini yok etmeye çalışmıştır. Sıradan bir kalkışma veya darbe girişimi olmayan olaylar zincirinde asker üniforması giymiş teröristler, Pensilvanya'nın emir erleri, tanklarını, toplarını ve silahlarını hiç çekinmeden milletimize çevirmiş, 248 vatan evladının şahadetine yol açmışlardır. Kara Gece'de hedef açıkça "Milli İrade"dir. Ankara Gölbaşı Özel Harekât Merkezi, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı, Genel Kurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin yanında tarihinde ilk kez böyle bir durumla karşılaşan Milli İradenin tecelli merkezi "Gazi Meclis" unvanlı Türkiye Büyük Millet Meclisi, bizlerin de bulunduğu saatlerde "Okayanus Ötesi"nin elemanları tarafından bombalanmış, ağır silahlarla taranmıştır.

Öncelikle çok dikkat etmemiz gereken nokta şudur ki; yaşanan darbe girişimini bastırmada en etkili görev yine Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki milletten yana tavır koyan askerlerimize düşmüştür. Darbeyi engellemek için her türlü çabayı gösteren şanlı ordumuzun mensuplarına şükranlarımızı iletiyoruz. Bu nedenle "cuntacılar" ile "Peygamber Ocağı" idrakinde olan askerlerimizi aynı kefeye koymadan, TSK'nın bu süreçte yıpratılmasına izin vermeden asker-polis, asker- vatandaş çatışmasına dönüştürmeden sürecin yönetilmesi gerekmektedir."

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, darbe gecesi ilk açıklamayı yaparak darbeye karşı olduğunu, devletinin ve milletinin yanında olduğunu beyan ettiğinin altını çizen Ruhi Ersoy'un açıklaması şu sözlerle devam ediyor, "Sayın Devlet Bahçeli beyin bu açıklaması kamuoyuna ve hükümete can suyu olmuş, daha sonra da Cumhurbaşkanı ve başbakan açıklamaları ile halkı sokağa çağırmıştır. Açıklamaların ardından sokaklara, meydanlara akın eden milletimiz, iradesine "darbe vurmak" isteyenlerin karşısında dağ gibi durmuş, uçaklara, tanklara aldırmaksızın göğsünü devletine siper etmiştir. Darbe girişiminin başarılı olamamasında hiç kuşku yok ki sözünü ettiğimiz, gece yarısı meydanları, sokakları dolduran yüce Türk Milleti'nin payı en büyüktür. Ülkemizdeki darbeler tarihine bakıldığında, "Evlerinden çıkmayan halk" yerine bugün, korkusuzca demokratik parlamenter sisteme ve iradesine sahip çıkmak için tankların önünde duran, mermilerin altında toplanan milletimiz bir anlamda atalarına layık tavır sergilemiştir."

Ruhi Ersoy açıklamasında ayrıca, MHP ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin FETÖ'yü yıllardır; "Okyanus ötesi", "Pensilvanya", "ihanet şebekesi" olarak adlandırarak yaptığı uyarıların bulunduğunu vurgulayarak, "MHP ve lideri Devlet Bahçeli'nin, bizzat isimlerini zikrederek faaliyetlerine son vermesini istediği yapının bugün ülkemizi ne hale getirdiği ortadadır. FETÖ, yıllardır sızdığı kurumlarda istediği gibi at koşturmuş, karşılarına çıkan her yapı veya kişiyi çeşitli komplolarla saf dışı bırakmış, her türlü hukuksuzluğu ve hainliği sergilemiştir. Bunun sonucunda da yönetimi hepten ele almak için kanlı bir girişimde bulunmuş, milletimizden de gerekli cevabı layıkıyla almıştır. Bugün binlerce kişinin FETÖ üyesi olmaktan dolayı tutuklandığı, sorgulandığı ortamda özellikle devlet kurumlarındaki çalışmaların gerektiği şekilde yapılması için bakanlar kurulu OHAL kararı almış, TBMM de onaylamıştır. MHP olarak OHAL kararına destek verilmiştir. Ülkemizin içinden geçtiği böylesi hassas süreçte, geçmişte olduğu gibi bugün de Milliyetçi Ülkücü camia olarak devletimizin yanında saf tutmamız kutlu davamızın gereğidir. 15 Temmuz'dan bugüne yaşadığımız olağanüstü süreçten demokrasimizi güçlendirerek çıkmalıyız. Ülkemizin yeterince iç ve dış sorununun olduğu bir dönemde daha büyük bir sorunla mücadeleye girişildiği gerçeğinden hareketle siyasi partilerin propagandalarına dikkat etmesi, siyasilerin kullandıkları dile özen göstermesi mecburiyettir aksi halde ülkemiz üzerinde hesap yapanların ekmeğine yağ sürülecektir. Yaşanan darbe girişiminin milli birliğimize yapıldığının farkında olarak, parlamenter demokrasiyi hedef aldığını unutmadan, demokrasimizi güçlendirme yolunda ilerleyip siyasetten uzak bir dille değerlendirilmelidir. Bu arada PKK terörü unutulmamalı, Güneydoğu'daki mücadele sekteye uğramamalıdır. Bu vesile ile yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybeden "demokrasi şehitlerimize" Allah'tan rahmet, milletimize baş sağlığı diler, yaralılara acil şifalar dilerim." dedi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim