• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Ersoy: İstismarlardan etkilenmemenin yolu topyekün mücadele

Ersoy: İstismarlardan etkilenmemenin yolu topyekün mücadele
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi. Ersoy, Vali Vahdettin Özcan, Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, kaymakamlar, Belediye Başkan Vekili Mustafa Potukoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman tarafından karşılandı.

Çankırı Valiliğini ziyaret eden Ersoy, şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Özcan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Ersoy, gazetecilerin sorusu üzerine Türkiye'de yaşanan çocuk istismarlarına değindi. "Dünyanın baş etmekte en çok güçlük çektiği sorunlardan bahsediyoruz" diyen Ersoy, "Ne kadar iyi yapmaya çalışırsanız çalışın, zaman zaman bu alanda istismara tevessül eden insanlar her zaman olabiliyor. Bakanlık olarak her türlü istismara karşı sıfır toleransla özellikle mağdurların haklarının korunması sürecinde her türlü desteği, katkıyı vererek mücadele etmeye devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Kurumlarımızda yapılması gereken varsa kurumsal değişiklikleri, binanın fiziki şartlarından itibaren bir bir elden geçirip, gözden geçirip yapmaya devam ediyoruz. Türkiye'deki bütün çocukların ya da bütün kadınların bu tür istismardan etkilenmemesinin yolu topyekün mücadele etmektir." açıklamasında bulundu.

İSTİSMAR KÜÇÜMSENECEK, AZIMSANACAK BİR SORUN DEĞİLDİR

İstismarın, tek başına bir bakanlık sorumlu olacak kadar küçümsenecek, azımsanacak bir sorun olmadığına dikkat çeken Ersoy, şöyle konuştu: "Bakanlığımız bu alanda politikaların belirlenmesinde sorumlu olabilir ama tek başına bir bakanlığın sorumlu olacak kadar küçümsenecek, azımsanacak bir sorun değildir. Dünyanın baş etmekte en çok güçlük çektiği sorunlardan bahsediyoruz. Çocukların ve kadınların istismarları, aile içi istismarlar, yakın akraba istismarları, bugün dünyanın baş etmek için mücadele ettiği en önemli sorunlardan bir tanesidir. Bu sorunlarla da hep birlikte hem hukuki alt yapımızla, hem sosyolojik alt yapımızla, hem de kültürel alt yapımızla hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu mücadele de yarınların, bu günlerden daha iyi olacağını gerçekten ümit ediyoruz. Bu doğrultuda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz."

Çankırı'da rehabilitasyon merkezinde yaşanan çocuk istismarı sorusuna da cevap veren Bakan Yardımcısı Ersoy, "Çankırı'da olan hadise ile ilgili olarak hadisenin duyulması ile birlikte devletin bütün kurumları valiliğimizin öncülüğünde üzerine düşen bütün sorumluluğu yerine getirmiştir." dedi.

Açıklamaların ardından, Vali Özcan tarafından Ersoy'a ve konuklara kızılcık ekşisi ikram edildi. Ersoy, valilik ziyaretinin ardından kurumları gezerek çalışmaları inceledi. Cihan

Ersoy: İstismarlardan etkilenmemenin yolu topyekün mücadele

Ersoy: İstismarlardan etkilenmemenin yolu topyekün mücadele

Ersoy: İstismarlardan etkilenmemenin yolu topyekün mücadele

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim