• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Erol Akar, Görevini Turan Yılmaz’a Devretti

Erol Akar, Görevini Turan Yılmaz’a Devretti
Kastamonu Kırsal Kalkınma Platformu Başkanı Erol Akar, görevinden istifa ederek yerini Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Turan Yılmaz'a devretti.

Kastamonu Kırsal Kalkınma Platformu Başkanı Erol Akar, görevinden istifa ederek yerini Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Turan Yılmaz'a devretti.

İlk kez Kastamonu'nun tarımsal alanda faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarının dayanışla örneği göstererek içerisinde yer aldığı Kastamonu Kırsal Kalkınma Platformunun kurulduğunu açıklayan Kastamonu Kırsal Kalkınma Platformu Başkanı Erol Akar, "Kuruluşundan bu tarafa önemli çalışmalar yapılmış, kamu kuruluşlarının da desteğini alarak ilimizin hatta bölgemizin kalkınmasına yönelik önemli projeler geliştirilmiş, diğer taraftan ilimizi yakından ilgilendiren sorunlar daha etkin bir şekilde dile getirilmiş ve basınımızın da çok önemsediğim değerli katkılarıyla kamuoyu oluşturulmasına katkı sağlanmıştır" dedi.

Diğer bölgelerle kalkınmışlık farkının asgariye indirilmesi kapsamında, bölgede Kalkınma İdaresinin (BAKAP) kurulması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Erol Akar, "Ülkemizde birçok ilde yürütülen ve halen yürütülmekte olan Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) projelerinden ilimizin de yararlanması hususlarında çalışmalar yapılmış ve önemli mesafeler alınmıştır. Sivil toplum kuruluşlarının kalkınmaya yönelik proje geliştirmekte yeterli olmadığı gibi eleştiriler her zaman gündeme gelmiştir. Bunun yanlış bir kanaat olduğu, istenilirse ortaklaşa önemli çalışmalar yapılabileceği de ortaya konulmuştur" diye konuştu.

Kırsal Kalkınma Platformunun 27 Ekim 2014 tarihinden bu yana koordinatörlüğünü ve sözcülüğünü yürüttüğüne dikkat çeken Akar, "Kırsal kalkınma platformundaki görevimi tüm arkadaşlarımın da onayı ile Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Turan Yılmaz'a devrettim. Kendisine başarılar diliyor, bugüne kadar desteklerini esirgemeyen tüm platform üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Hiç şüphesiz bu platform hepimizin katkısıyla yeni projeler geliştirmeye, mevcut projelerin ve sorunların takipçisi olmaya devam edecektir. Kırsal Kalkınma Platformunun Kastamonu için son derece önemli bir birliktelik olduğunu, bundan böyle aynı heyecan ve özveri ile çalışmalara katılmaktan onur duyacağımı da belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim