• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Eroğlu kuraklık ile ilgili açıklama yaptı

Eroğlu kuraklık ile ilgili açıklama yaptı
Kuraklığa rağmen su sıkıntısı çekilmeyeceğini belirten Veysel Eroğlu, hafta sonundan itibaren yağış beklendiğini, tarımla ilgili sulama barajlarındaki doluluk oranının yüzde 45 seviyesinde olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım törenine katılmak için Afyonkarahisar’a geldi. Programına Bayat İlçesi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısıyla başlayan Bakan Eroğlu, AK Parti Bayat Belediye Başkan adayı Abdullah Ertekin’i tanıttı. Burada halka seslenen Bakan Eroğlu, 17 Aralık operasyonunun hükümeti yıpratmak için planlı olarak gerçekleştirildiğini kaydetti. Konuşmasından ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, susuzlukla ilgili kimsenin endişe etmemesini istedi.

’SU SORUNU YOK, ENDİŞE ETMEYİN’

Kuraklıkla ilgili önlemlerin alındığını belirten Eroğlu, şunları söyledi:

"Dünyada su denilince biz bilinen isimiz. Büyük bir tecrübemiz var. Kuraklık konusunda şu anda ’A’ alternatifindeyiz. B ve C planlarımız, alternatiflerimiz var. Bütün kentlerin su meselesini baştan sona masaya yatırdık. Esasen sıkıntı olması muhtemel olan birkaç ilimizle ilgili de çalışma yaptık. Herhangi bir tehlike olmadığını ifade edeyim. Özellikle Sapanca Gölü’nde su seviyesinde bir azalma olduğundan Kocaeli ve Sakarya’nın su sorunu olacağı yönünde iddialar vardı. Ama baktım, inceledik; o 2 şehirde de hiçbir problem yok. Sapanca’da yeteri kadar su var. Vatandaş endişe etmesin."

’B PLANI TEKNİK KONU, MESLEK SIRRI’

Türkiye’nin 2007’de de büyük bir kuraklık atlattığını ancak bunu kimsenin hissetmediğini vurgulayan Eroğlu, 2014’te de susuzluk ve kuraklık gibi bir sıkıntıyı kimsenin yaşamayacağını söyledi. Endişeleri haklı gördüğünü belirten Eroğlu, "Geçmişte, Ankara, İzmir, İstanbul’da nereye bakarsanız bakın su sıkıntısı yaşandı. Vatandaşlar bunu bildikleri için endişe ediyor. Vatandaşlar evlerindeki bidonlu dönemi bildikleri için endişe ediyor. Değerli vatandaşlarımız bunu düşünmesin. Bunu düşünecek olan biziz. Su her daim akacaktır. Biz gerektiği zaman B planlarını devreye sokuyoruz. Bazıları soruyor bu B planı nedir? Bu teknik bir konu, tamamen meslek sırrı. Biz dün bütün uzmanlarımızla B planını gerektiğinde devreye sokmak için hazırlığı yaptık" diye konuştu.

HAFTA SONUNDAN İTİBAREN YAĞIŞLAR GELİYOR

Çiftçilerin endişelenmesini gerektiren bir durum olmadığını da savunan Bakan Eroğlu, sulama barajlarındaki doluluk seviyesinin yüzde 45 olduğunu kaydetti. Hem içme suyu hem de sulama barajlarında sıkıntı olmadığını vurgulayan Eroğlu, "Türkiye’de değil tüm dünyada bir su sıkıntısı var. Bu küresel bir sıkıntı. Bir kuraklık, su eksikliği var. Tecrübemizle hiçbir şehre su sıkıntısı yaşatmayacağız. Bunda kararlıyız. Kaldı ki inşallah bu hafta sonu batıdan başlayarak yağış bekliyoruz. Esasen şimdi yağış olması tarım arazileri için fevkalade faydalı. Sulama barajlarımızda yüzde 45 seviyelerinde doluluk oranı var. İçme suyu barajlarında oran ilden ile değişiyor ancak hakikatten çok büyük bir problem yok" dedi.

İnternet düzenlemesi ve TBMM’de dün yasalaşan Torba Yasa’nın sorulması üzerine ise Eroğlu, "Torba Yasa ihtiyaçtan kaynaklanıyor. Türkiye’de kimse merak etmesin, Türkiye demokratikleşiyor. Fikir hürriyeti, insan hakları ve haysiyetinin korunduğu düzenleme yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, açıklamalarının ardından İscehisar İlçesi’ne geçti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim