• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Eroğlu Cerattepe açıklaması: 77 bin metrekare çok cüzi bir alanda izin veriliyor

Eroğlu Cerattepe açıklaması: 77 bin metrekare çok cüzi bir alanda izin veriliyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Cerattepe'deki bakır maden sahası ile ilgili TBMM'de bilgilendirme yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Cerattepe'deki bakır maden sahası ile ilgili TBMM'de bilgilendirme yaptı. Maden sahasına ilişkin

19 kurumdan uygun izni alındığını belirten Eroğlu, "Galeri için 10 bin 475 metrekare bir alanda giriş yeri için izin verdik. Bir de 66 bin 965 metrekare enerji nakil hatları ve alt yapısı için izin verildi. 77 bin 439 metrekarelik gerçekten çok cüzi bir alanda izin veriliyor. Ancak şuanda firma maden işletmesine başlamış değil." diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Cerattepe'deki bakır maden sahası ile ilgili bilgilendirme yaptı.

2013 yılında bu alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED raporu verildiğini hatırlatan Eroğlu, "Ormanlık alan olduğu için bu alanda biz gerekli izinleri vermiştik. 2014 yılında Rize İdare Mahkemesi tarafından ÇED raporu iptal edildiği için bizde orman izinlerini iptal ettik. Daha sonra firma ÇED raporundaki olumsuzlukları giderecek şekilde bir çalışma yaptı. Çevre Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Yeniden ÇED raporu alındı. ÇED raporuna göre birisi buradaki bakır maden işletmesi açık işletme şekilde tamamen galeri işletmesi. Yani oradaki herhangi bir ormanlık alana zarar vermeyecek." ifadelerini kullandı.

Orman Bakanlığı tarafından verilen izne göre galeri olarak yapılacağını anlatan Eroğlu, şunları söyledi; "Buradan çıkan malzeme teleferikle Borçka yoluna taşınarak oradan Murgul İşletme Tesislerinde işletilecek. Burada herhangi bir tesis kurulmayacak. Sadece galeriden bu malzemeler alınacak. Ancak bakıldığında bu izinler tamamen 19 kurumun uygun izni ile bütün kurumlara soruldu. Birde orada yeni yol açılmayacak, mevcut yol iyileştirilmek suretiyle kullanılacak. Galeri için 10 bin 475 metrekare bir alanda galeriye giriş yeri için izin verdik bir de 66 bin 965 metrekare enerji nakil hatları ve alt yapısı için izni verildi. 77 bin 439 metrekarelik gerçekten çok cüzi bir alanda izin veriliyor. Ancak şuanda firma maden işletmesine başlamış değil. Ama işletilecek olsa bile tamamen kapalı işletme, orada herhangi bir cevher zenginleştirme tesisi kurulmayacak, orası teleferik hatları ile Borçka yoluna kadar iletilecek. Daha sonra Borçka yolundan Murgul İşletme Tesisine taşınacak."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim