• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Erman Hoca yine gündem değiştirecek!

Erman Hoca kendiyle, ligle, Aziz Yıldırım'la ilgili tüm gerçekleri dobra dobra anlattı. İşte o keyifli röportaj;
Erman Toroğlu Vatan Gazetesi'nden Sanem Altan'a konuştu. İyi görünmesinin sırrını  “Saçlarımı Bodrum’da kadın kuaförüne kestirdim bu sefer” diyerek açıkladı.

Toroğlu yine gündem yaratacak laflar söyledi

-Yıldırım'ın raporunu gördüm

- Türk futbolunu Aziz Yıldırım yönetiyor

- Ben olsam Bobo'ya attırmazdım

- Alex dava açmış bir şey tutturamaz

- Seneye açık kanaldayım

- Rıdvan bir şey yaptıysa bedelini öder

- Bursa'ya şampiyon yapmazlar

İşte o röportaj:

* Digitürk kararını size mektupla mı bildirdi?

İhaleden sonra pazar günü senin röportajını okudum Vatan Gazetesi’nde. O sözler bana sürpriz gelmedi nedense ama şunu düşündürdü, sanki esas olay ben değilim gibi geldi. Çünkü olayı tam anlamadım. Senin röportajda Ertan Özertem “Lig TV’yi düzelteceğiz” diyordu. Maraton kanaldaki bir program sadece. Lig TV derse Şansal’ı düzeltecek o zaman. Ama sonra öğrendim ki Şansal’ı arayıp “Ben öyle şeyler demedim” demiş. Röportajın ertesi günü, pazartesi şirkete gittim. Tesadüf tam ben oradayken telefon geldi, Şansal’ı Ertan Bey çağırdı. Ben de Şansal’a “Mal aşağıda oturuyor” dersin dedim. Şansal çıktı, geldi “Seninle çalışmak istemiyorlar Erman” dedi. “Tamam” dedim. Yine aynı röportajda federasyon için paranın miktarıyla ilgili şikayeti vardı, Lütfi Arıboğan’ın Hürriyet’teki açıklamasıyla ilgili.
Ayrıca kulüpler birliğiyle ilgili Aziz Yıldırım’la ilgili bir şey söylemişti Ertan Özerdem, sonra üçüne de telefon açmış “ben demedim” demiş.

AZİZ YILDIRIM'LA ARAM ASKERLİK MESELESİNDEN BOZUK

*Sizi Aziz Yıldırım mı gönderdi sahiden?

Yok, ben bu söylentiye itibar etmiyorum. Tek bir nedenle bizim aramız kötüdür Aziz Yıldırım’la, o da askerlik meselesi. Aziz Yıldırım askerliğini aldığı kalça çıkığı raporuyla yapmamıştır. Ben 20 ay yaptım. Aziz Yıldırım’ın bu raporunun sahte olduğuna dair bin tane şey var. Ben bunu Hürriyet’te yazdım. Yazarken de Uğur Dündar’la beraberdik bu işte.

BAKAN DA YILDIRIM'IN RAPORUNU ONAYLADI

* Hatta o raporun hâlâ Uğur Dündar’da olduğu söylenir...

Uğur Dündar’ın Milli Savunma Bakanı’yla konuştuğunu biliyorum. O zamanki Milli Savunma Bakanı, bu dediğimizi onayladı.

* Şansal Büyüka da sizden sonra Maraton’a çıkmadı.

Şansal çıksa hata yapardı. Maraton olduğu için, çıksa hata yapardı. Yoksa 100 metre diye program yapar çıkar, o ayrı. Maraton’un formatı başka çünkü. Maraton bensiz olmazdı tabii, formatımız bunun üzerineydi. Şansal devam etseydi de normal bulurdum ama Şansal zarar görürdü bu işten. Şansal başka program yapar, akıllı adamdır Şansal.

SENEYE AÇIK KANALDAYIM

* Siz ekranda olmayı özlediniz mi?

Hayır. Dışarıda kalınca, kendime geldim. Yorulmuşum, hiç fark etmemiştim bunu. 1991’den beri TV’deyim. Dinleniyorum şu an. “Gel, maçın ardından yorum yap” diyor kanallar, onu bile istemiyorum. Ama gelecek sezon bir açık kanalda mutlaka çalışacağım. O belli oldu. Hepsiyle konuşuyorum, daha bir karar vermedim ama olacağım kesin.
Eskiden şifreli kanaldaydım şimdi açık kanalda olacağım. O zaman bir şeyler daha farklı olacak tabii.

RIDVAN BİR ŞEY YAPTIYSA FATURASINI ÖDER

* Rıdvan son zamanlarda epey tatsız işlerle anılmaya başlandı. Ne düşünüyorsunuz? Rıdvan nerede hata yapmış sizce?

Rıdvan’ın futbol hayatı çok kısa sürdü, çok kabiliyetliydi ama hiçbir gün istenileni veremedi, teknik adamlığı da çok başarılı oldu denemez ama yorumculukta çok başarılı.
Ama Rıdvan’ın kumar olayı bildiğim kadarıyla var.

Bu mesele zor bir mesele ama duyduğuma göre Aziz Yıldırım, Rıdvan’ı kurtarmak için seferberliğe başlamış. Öncelikle dinleme işinde benim aklıma yatmayan şey şu, kadını dinlettirmezsin. Ben olsam, karım bile olsa dinlemem. Zaten o kadar şüpheleniyorsan Allah yolunu açık etsin. Sevgilinmiş, ne işin var dinleyeceksin. Güle güle dersin, arkasından da bakarsın sırtı mırtı güzel mi diye. Ben üzülüyorum Rıdvan’a. Spor aleminden birinin bu tip işlerin içinde olmaması lazım. Başka biri olabilir. Ama biz olmamalıyız. Gazlayıp gitmelisin. Rıdvan’ın şunu iyi bilmesi gerekir, biraz sallanırsa yarın kimseyi bulamaz yanında.

Rıdvan ne yaptığını iyi biliyordur. Artısını eksisi iyi biliyordur. İşin sonunun nereye gideceğini de iyi biliyordur. Bir şey yapıyorsan bedeli vardır. Ne yaparsan yap, fatura mutlaka var hayatta. Eğer Rıdvan bir şey yaptıysa faturasını öder, o da bunu biliyordur zaten. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Önce dinleme, ardından öteki iş, Rıdvan için kötü. Keşke aksi olsaydı. Üzüldüm ben.

BURSA'YI ŞAMPİYON YAPMAZLAR

* Bursaspor şampiyon olabilir mi? Eğer olursa bu Türk futbolu için söylendiği gibi gerçekten bir devrim mi olur? “Bursa’yı yapmazlar” diyenler var... Olabilir mi bu?

Bursa’yı istiyorum çünkü üç büyük takımın babalarından kalan mirası ne kadar kolay harcadıklarının tokadı olsun istiyorum. Bu işlerin böyle olmadığı ortaya çıksın istiyorum.

Üç takım döndüre döndüre oldular bugüne kadar. Yıllardır organize suç işleniyor. Çok açık söylüyorum. Ertuğrul Sağlam maça alt yapıdan gelen 7 ya da 8 oyuncuyla çıkıyor. Bu önemli bir olay. Adam top oynuyor, görüyorum bunu ben. Bursa’nın şampiyon olmasını istiyorum ben. 8’inci hafta falandı Ertuğrul Sağlam “Şampiyon olmamız için çok önemli 3 oyuncu olması lazım” diyordu. O takım şimdi geliyor, bunları yapıyor. Üstelik en önemli futbolcuları denilen Sercan, 15 maçtır yok. Şampiyonlukta payı yüzde beş. Bursa diğerlerine göre daha aktif bir futbol oynuyor. “Bursa’yı yapmazlar” diyorlar, seviniyorum çünkü bu rezil sistemin varlığını onaylayan bir cümle. “Acemiler” ya da “Kötü top oynuyorlar” denmiyor, “Yapmazlar” deniyor.

ALEX BANA DAVA AÇMIŞ

* Hürriyet Gazetesi’nde çarşamba yayınlanan yazınızda Bobo ile Alex arasındaki dostluğa dikkat çekip Bobo’nun F.Bahçe karşılaşmasında penaltıyı bilerek kaçırdığı söylediniz. Bu ağır ve enteresan bir suçlama. Bobo da size dava açmış. Tam olarak ne söylüyorsunuz?

Dava açmış, bilmiyorum, ben de senin gibi okudum. Ama o yazıdan bir şey çıkmaz. Yazıyı iyi okusun, ne dediğimi anlar. Ama panik telaş yapıyorsa, bilmem. Orada psikolojik bir şey var. Mustafa Denizli de attırıp attırmamakta tereddütte kalmış. Mustafa maç sonrası konuşmasında “Bobo hafta boyunca penaltı çalıştı” demiş. Futbolcuları serbest bırakmış.

AZİZ YILDIRIM DERELİ'YE 'KOKARTINI ... NE SOKARIM" DİYOR

* Geçen haftaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde hakem çok tartışıldı. Sizce hakem kötü niyetli miydi, yeteneksiz miydi?

Beşiktaş-Trabzon maçındaki pozisyon net penaltıydı. Mustafa’nın (Denizli) tepkisi çok normaldi orada. Fenerbahçe maçında Lugano’nun eliyle sürüklemesi net penaltı ve sarı kart. Bilica’nın ilk pozisyonu sarı kart. Ardından toprağı kazma kırmızı. Emre’nin iki tane sarı kartlık hareketi var. Bilica da tamamlayamazdı maçı. Ama Bilica gibi “çok ahlaklı”, çünkü “ahlaksız” dersem dava açar, çok ahlaklı bir futbolcu sarıyla, Emre kartsız bitirdi maçı. Bu hakemin ayıbıdır. Soruyorum, Emre Kasımpaşa’da ya da Bursa’da oynasa kaç maç oynardı acaba? Hakemler Anadolu takımlarına aslan, ötekilerin kuzu. Biri de çıksın bana “Emre oynar” desin, nah oynar! Hakemler bazı futbolcuların şamar oğlanı olmuş durumdalar. Ben bunları söylerken yalnız hakem olarak söylemiyorum, görüyorum sahada ne oluyor, futbolcuydum ben de. Futbolcu hakemlerden çok daha iyi süzer pozisyonu, oyunu çok daha iyi bilir. Hakeme yükleniyorlar hakemler de dağılıyor. Dağılmasalar daha iyi olur. Türkiye’deki hakemler iyi çocuklar, temiz çocuklar, dürüstbaşladılar. Korkuttular. Kokartı çıkartıp popona sokarsa korkarsın! Allah’tan FIFA’yı sokuyor, yerli kokart çok daha büyük. Televizyonda böyle konuşamıyorum işte. Aziz Yıldırım, Selçuk Dereli’ye “Senin kokartını sökerim ....ne sokarım” diyor. Bu ne biliyor musunuz, artık hakemlere ulaşamıyorlar, sistem onların istediği gibi işlemiyor, onun Aziz Yıldırım’daki stresi.

BU HAFTAKİ KARŞILAŞMALAR NE OLUR

* Bugün önce Kasımpaşa-F.Bahçe maçı, arkasından G.Saray-Bursa maçı var. Ne olur sizce bu haftaki karşılaşmalar?

Kasaba gidince görürsünüz her koyunu bacağından asıp kıçına da grapon kağıdı sokarlar. Herkes o durumda, kimsenin kimseye bakacak durumu yok. Kendini düşünüyor herkes bu hafta. Bu haftanın özelliği bu. Kasımpaşa ya da Fener yendi, akşamki Galatasaray-Bursa maçına kesinlikle tesir etmez. Çünkü Bursa şampiyonluk maçına çıkıyor. Galatasaray’ı yenerse, Bursa şampiyon. Herkes Fener’i pompalıyor ama Fener de bunu biliyor ki bu haftanın maçı Galatasaray-Bursa. Galatasaray’ın da şampiyonlar ligi iddiası var. Bu Bursa maçına bağlı. İkinci olma şansı var. Şampiyonluk zor, ona yedirmezler artık.

TÜRK FUTBOLUNU AZİZ YILDIRIM YÖNETİYOR

* Yılmaz Vural, Daum’u yenebilir mi?

Her takım, her takımı yenebilir ama şu an. Daum maum değil, Aziz Yıldırım takımı korkutarak bir yere getirdi. Hakemleri, takımı, Daum’u hepsini korkuttu. Ayrıca Yılmaz Vural iyi teknik direktördür. Kasımpaşa iyi top oynuyor. Yenebilir de tabii.

* Aziz Yıldırım devreye girene kadar Fenerbahçe’nin şampiyonlukla ilgisi yoktu.

Aziz Yıldırım akıllı bir adam. Ne yapacağını bilir. Türkiye’de futbolu o idare ediyor. Ben beğeniyorum. Bir cümleyle herkesi duman ediyor. Bunu yapabiliyorsa vallahi az yapıyor. Daha fazla yapması lazım. (kahkaha atıyor)

Bobo penaltı çalışmış. Koca bir sene penaltı çalıştı mı acaba? Neyse Mustafa yanına gitmiş “Hayırdır?” demiş. Bobo “Çalışıyorum hocam” demiş. Mustafa da “Ters tepmez mi?” demiş. Sonra dışardan duydum, Mustafa’nın bunu konuşması lazım tabii, penaltı olduğunda “Tayfur’a fırla, Tello atsın” demek istemiş ama takımın penaltıcısının Bobo olduğunu, eğer kaçarsa Tello’yu, Bobo’yu, maçı kaybederiz diye düşünmüş. Düşünmüş oğlu düşünmüş yani. Hakemlere “Yürekli olun” diyor. Sen de yürekli ol, attırma o penaltıyı Bobo’ya. Ya da birinci golden sonra Holosko’yu 84’de alma yani.

Ben olsam Bobo’ya attırmam, Bobo’nun yerinde olsaydım da atmazdım. Hakeme “Önce bir sahayı düzeltin, öyle atayım” derdim. Topçu oynayacağı hikâyeyi bilmiyor. Topu çukura koydu Bobo. Ben televizyon seyrederken “Kaçırma şansı çok yüksek” dedim. Beşiktaşlılar bunu yapmadı çünkü maçta değiller. Fenerbahçe kulüp olarak hep maçta. Psikolojik gerilim var hep Fener stadında. Aziz Yıldırım televizyonlara telefon açıp “Bilica’nın görüntüsünü niye bu kadar gösteriyorsunuz” diye konuşuyor.

Kaynak: Vatan

www.istanbulhaber.com

İstanbul Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim