• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Erkoç: “Çanakkale Zaferi, Cepheden Kabir Yoldaşlığına Uzanan Zaferdir”

Erkoç: “Çanakkale Zaferi, Cepheden Kabir Yoldaşlığına Uzanan Zaferdir”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Çanakkale cephesinde başlayan silah arkadaşlığının, kabir yoldaşlığına dönüştüğünü...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Çanakkale cephesinde başlayan silah arkadaşlığının, kabir yoldaşlığına dönüştüğünü ve bu yoldaşlığın yüz yıl sonra bugün bile ülkemizin birliğine ve beraberliğine güç verdiğini ifade etti.

Başkan Erkoç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Erkoç mesajında şunları kaydetti:

"Çanakkale Zaferi, esaret nedir bilmeyen Türk Milleti'nin ve onun şanlı ordusunun vatanı ve bağımsızlığı elinden alınmak istendiğinde neler yapabileceğinin en güçlü kanıtıdır. Çanakkale Zaferi, Türk Askeri'nin ve Türk Milleti'nin vatanını savunma, bağımsızlığını ve bayrağını korumanın yanında düşmanı bile olsa insana gösterdiği sevgi ve saygının da en büyük örneğidir.

Çanakkale Savaşı herhangi bir savaş değildir. Çanakkale, Türkiye'nin her ilinden her hanesinden en az bir kişinin savaşıp şehit düştüğü diyardır. Çanakkale cephesinde başlayan silah arkadaşlığı, kabir yoldaşlığına dönüşmüştür. Ve bu yoldaşlık yüz yıl sonra bugün bile ülkemizin birliğine ve beraberliğine güç vermekte, yüz değil bin yıl geçse de güç vermeye devam edecektir.

Eğer bizler rahat ve huzurlu bir ortamda yaşıyorsak ecdadımızın Çanakkale'de imkânsızı başararak kazandığı zaferin neticesindendir. Çanakkale'de mübarek kanlarıyla yazdıkları büyük destan ile Aziz şehitler, bağımsızlığa olan sarsılmaz inancımıza ilham kaynağı olurken, içerisinde yaşadığımız bu toprakları da bize vatan olarak bırakmışlardır. Milletimizin kahramanlığını, vatanımızın bölünmezliğini Çanakkale'de bütün dünyaya göstererek, bağımsızlık yolunda ilerleyen diğer mazlum milletlere de örnek olmuşlardır. Yüce Allah'ın "Şehitlere ölü demeyiniz. Zira onlar diridirler. Ama siz bilmezsiniz" ayetine mazhar olurken, iki cihan saadetine kavuşmuşlardır. Aziz milletimizin minnettar gönülleri ebedi istirahatgahları olmuştur. Şu bilinmelidir ki; Kahraman ecdadımızın emaneti olan bu vatan toprakları, gerektiğinde aynı fedakarlığı yapmaya hazır bizlere emanettir.

Bu hissiyat ile bizim için tarihi değeri çok büyük olan bugünde, insanüstü bir güçle Çanakkale'de destan yazan, vatanseverliğin ve milletine bağlılığın derin örneklerini sunan tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim