• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Erken seçim İngiliz basınında

Erken seçim İngiliz basınında
Türkiye’de bugün düzenlenen 26. Dönem Milletvekili Erken Genel Seçimi, İngiltere tarafından yakından takip ediliyor. İngiltere’de bir çok gazete Türkiye’deki seçim sonucunu son dakika haberi olarak geçti.

BBC: AK PARTİ İKTİDARA DOĞRU İLERLİYOR

İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Türkiye seçimi: AK Parti iktidar partisi olma yolunda ilerliyor” başlığıyla açılan sandık sonuçlarını aktardı. BBC, son beş ay içinde tekrarlanan genel seçimin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın giderek artan otoriter eğilimini durdurabilmek için muhalif partilerine verilmiş bir şans olduğunu yazdı. Ancak Erdoğan’ın kurduğu AK Parti’nin, sandıklardan tek başına iktidar olarak çıkmasının beklendiğini belirtti. 

FT: TÜRKİYE'NİN ERDOĞAN’I ZAFERİN EŞİĞİNDE

İngiliz Financial Times gazetesi de seçim sonuçlarını ‘Türkiye’nin Erdoğan’ı zaferin eşiğinde’ başlığıyla yansıttı. Haberde “Gecenin geç saatlerine kadar sayılacak sandık sayısı yüzde 90’ın üzerine geçtiği sırada, yerel basına göre AK Parti, Haziran ayında uğradığı zararın aksine, parlamentoda koltukların yüzde 50’sini sabitlemiş gibi duruyor.” denildi. 

GUARDIAN: ERDOĞAN’IN AK PARTİ’SİNİN ÇOĞUNLUĞU KAZANMASI BEKLENİYOR

Guardian gazetesi ise sandık sonuçlarını oy verme işlemi tamamlandıktan sonra seçime özel hazırladığı ‘canlı blog’ sayfasıyla aktarmaya devam ediyor. Hazırlanan sayfada, Türkiye’de farklı siyasi partilere destek veren sosyal medya kullanıcılarının seçim sonuçlarına yönelik görüşlerine yer veriliyor. 

Seçim sonuçlarına ilişkin verilen haberde ise “Erdoğan’ın AK Parti’si, çoğunluğu geri kazanmış gibi görünüyor. Ana muhalefet CHP, koalisyon ihtimalinin kalmadığını kabul etti. HDP, yüzde 10 barajını düşürmemek için mücadele ediyor.” ifadeleri kullanıldı. 

DAILY MAIL: AK PARTİ MECLİSTEKİ ÇOĞUNLUĞU GERİ KAZANDI

Daily Mail gazetesi de son dakika olarak geçtiği haberde, “Türkiye’nin iktidar partisi AK Parti, meclisteki çoğunluğu geri kazanmış ve tek başına hükümet kuracakmış gibi görünüyor.” denildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim