• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Erken Emekliliğe Yararı Var mı?

Erken Emekliliğe Yararı Var mı?
Erken emeklilik ve evlat edinme konusu son dönemlerde medyanın çok fazla dillendirdiği konulardan biri olmuştur. Erken emeklilik ile ilgili gerçekleştirilen çalışmaların ile birlikte erken emeklilik hayal olmaktan çıkıyor.

 

Erken emeklilik ve evlat edinme konusu son dönemlerde medyanın çok fazla dillendirdiği konulardan biri olmuştur. Erken emeklilik ile ilgili gerçekleştirilen çalışmaların ile birlikte erken emeklilik hayal olmaktan çıkıyor. Yeni düzenlemeyle erken emeklilikten belirli meslek grupları yararlansa da tüm çalışanlar doğum borçlanmasıyla erken emekli olabiliyor. 2 yaşından küçük bir çocuğu evlat edinen bir çalışan 2 yıl doğum borçlanmasıyla erken emekli olabilme şansına sahip olabileceksiniz. E Devlet Sorgulama Sitesinde diğer tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Askerlik Borçlanması ve Doğum Borçlanması ile Erken Emekli Olabilirsiniz.

Erken emeklilik özellikle belli meslek grupları için önemli bir avantaj oluşturmaktadır. Fakat sıradan meslek gruplarından çalışan vatandaşların da bu hakkı bulunuyor. Askerliğini sigortalı olmadan önce yapmış vatandaşlar bu süreleri borçlanarak ilk işe giriş tarihlerini öne çekiyor. Böylece en az 1 yıl erken emekli oluyor. Sigortalı olduktan sonra doğum yapan kadınlar yaş ve yılını tamamlamış ise 3 çocuğa kadar borçlanarak 2160 gün yani 6 yıl daha erken emekli olabiliyor. Yeni düzenlemeye göre yüzde 40 ve üzeri raporu olan engelliler de, erken emekli olabiliyor.

– 25 Ocak 2000’de doğum yapan bayan 18 Haziran’da çocuğunu evlatlık vermişse kendisi 25 Ocak 2000 ila 9 Haziran 2000 tarihleri arasındaki 6 aylık süreyi borçlanabilecek.

– Çocuğu evlat edinen anne de 18 Haziran 2000 ila 25 Ocak 2002 arasındaki bir buçuk yıllık süreyi borçlanabilme hakkına sahip olacak.

– Yani toplamda 2 yıl olan borçlanma hakkının 6 ayını çocuğu doğurup evlatlık veren anne, 1 buçuk yılını ise çocuğu evlat edinen anne kullanacak.

Kaynak: Erken Emeklilik Hesaplama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim