• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Erkekte Meme Büyümesi Hastalık Habercisi

Erkekte Meme Büyümesi Hastalık Habercisi
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, bir çok erkeğin kabusu olan meme büyüklüğü probleminin çözümü uzun yıllardır...

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, bir çok erkeğin kabusu olan meme büyüklüğü probleminin çözümü uzun yıllardır Jinekomasti ameliyatları ile mümkün olduğunu ancak artık ultrasonik liposuction tekniği ile Jinekomasti de yepyeni bir dönem başladığını söyledi.

Op. Dr. Mert Demirel, "Artık erkekler bu can sıkıcı probleme çok daha zahmetsizce veda ederek, özgürlüklerine kavuşabiliyor" dedi.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, erkeklerde görülen meme büyümesi problemi, hiç de azımsanmayacak bir oranda karşılarına çıktığını anlatarak, "Buna kimi zaman genetik faktörler, kimi zaman hormon ilaçları neden olurken, sporsuz bir yaşam ve kötü beslenme de bu bölgedeki yağların kümelenmesini tetikleyici bir unsur olarak sayılabilir. Birçok erkek bunu dile getirmese de, meme büyüklüğü problemi kişide bir özgüven sorununa neden olur. Özelliklerde tatillerde ya da özel yaşantısında kişiye oldukça sıkıntı verebilir. Bu sıkıntı kişiyi psikolojik ve sosyal açıdan da etkiler. Erkeklerde görülen meme büyümesinin çözümü, bugün kullandığımız ileri cerrahi yöntemlerle artık çok daha kolay ve güvenli bir şekilde uygulanıyor" diye konuştu.

Jinekomasti ameliyatlarında kullanılan iki ana yöntem bulunduğunu anlatan Op. Dr. Mert Demirel, "İlkinde fazla doku meme başından girilerek kesi ile çıkartılır. Bu yöntemde iz konusu çoğu zaman kafaları karıştırsa da, iz meme ucu çevresinde olacağı için dışarıdan fark edilmeyecek kadar belirsiz şekilde iyileşme gösterecektir. Diğer yöntem ise, gerekli yerden ince kanüllerle giriş yapılarak içerdeki yağ dokusunun liposuction yöntemi ile çekilmesi prensibine dayanır. Kanüllerin giriş yerlerinde iyileşme döneminin ardından hemen hemen hiç iz olmaz. Şimdi bu temel yöntem, ultrasonik liposuction ile tarihe karışmak üzere. Çünkü ultrasonik liposuction ile yapılan Jinekomasti ameliyatlarında hasta çok daha hafif ve kısa bir iyileşme döneminin ardından sosyal yaşamına hızlı geri dönüş yapabiliyor. Klasik liposuction yönteminde kanüllerle yağı çekme işlemi cerrahın bilek gücüne dayanmaktaydı. Cerrah ameliyat sırasında ileri geri hareketlerle deri altındaki yağı vakum ile çekerek vücut dışına alır. Ancak Ultrasonik Liposuction yönteminde deri üstünden bir ultrason dalgası ile içerdeki yağ doku sıvılaştırılıyor. Sıvılaşan yağ kanüllerle çok daha kolay alındığı için bu hastaya daha az morluk, ödem ve doku hasarı oluşturuyor. İyileşme dönemi kısalıyor ve işlem kolaylaşıyor. Ayrıca ultrasonik lipo ile içerdeki yağ hücreleri yakıldığı için, hasta kilo alsa bile yağların yeniden bu bölgede toplaşması çok daha zor hale geliyor. Genel anestezi altında yapılan bu işlemden sonra hastaya bir süre gece gündüz kullanmasını istediğimiz özel bir korse giydirilir. Bu korse ödemlerin çözülmesinde ve iyileşmenin hızlanması için önemlidir. Giysilerin altından belli olmayacağı için çalışan hastalar 2 gün sonra rahatlıkla işe dönebilirler. Meme büyüklüğü problemi yaşayan erkelerin rahat bir yaz geçirmeleri için, baharda harekete geçmeleri oldukça iyi bir zamanlama olacaktır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim