• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Erkeklerde Meme Büyüklüğü Ameliyatları

Erkeklerde Meme Büyüklüğü Ameliyatları
Erkeklerde Meme Büyüklüğü (Jinekomasti) ameliyatları, günümüzde erkeklerin en sık yaptığı estetik ameliyatlar arasında 2 sıraya oturdu.

Erkeklerde Meme Büyüklüğü (Jinekomasti) ameliyatları, günümüzde erkeklerin en sık yaptığı estetik ameliyatlar arasında 2 sıraya oturdu. Jinekomasti denilen erkeklerde meme büyümesi sorununun küçük bir ameliyat ile sonlanabildiğini dile getiren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Mezdeği, klinik olarak bu ameliyatların artık çok fazla yapıldığını, ve bu yüzden yeni tekniklerle kendilerine has yöntemler geliştirdiklerini belirtti.

Mezdeği, "Çünkü memeden az alsak yağı olmuyor idi. Çok fazla alsak da meme vücuda yapışarak iğrenç bir görünüm ortaya çıkıyordu. Bu yüzden yağ alma dengesini çok iyi ayarlamak için, yağları vaser cihazıyla dengeli parçalamayı denedik. Evet muhteşem sonuçlar elde ettik. Ama biz bununla da yetinmedik, koltuk altına giden bölgeye de liposuction yaparak meme ile orantılı olarak tam bir üç boyutlu görünüm kazandırdık. Bu yöntemin adına da 3d Jinekomasti ameliyatı dedik" şeklinde açıklama yaptı.

Bu ameliyatlarda genelde hekim arkadaşların meme başı çevresinden bir kesi açarak yağı o delikten aldığını vurgulayan Mezdeği, kendisinin ve cerrahi ekibinin, bu konuda da bir değişime giderek ameliyat kesisini daha aşağı bir kısma aldıklarını belirtti. Bunun sağladığı en büyük avantajın ise, meme üstünde herhangi bir ameliyat izinin hiç olmaması olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Ali Mezdeği, kesinin meme çevresinden daha aşağıda olduğu için, belli belirsiz bir alanda minik bir iz olarak konumlandırdıklarını anlattı.

3d yöntemi ile yapılan ameliyatların süreleri daha aza indirdiğini belirten Mezdeği, "Yani ortalama olarak bir saat içinde bu ameliyatı kusursuz bir şekilde tamamlanıyor. Ameliyat sonrasında hasta aynı gün bile iş hayatına dönebiliyor. Ameliyat genel anestezi ile yapılıyor. Ameliyat sonrasında fazla ağır kaldırmadığınız sürece hiç bir anormal durum yaşanmaz. Ameliyattan sonra ise, bir kontrol ile bu sorundan rahatlıkla kurtulmak mümkün. Tekrarlama riski yoktur. Çünkü yağ dokusu dışarıya alınıyor. Bu yüzden tekrar birikmesi çok uzun süreler alır. Yıllar desek aslında yalan olmaz. Tekrar yağlanma olması için sizin aşırı kilo alıp verme huyunuzun olması gerekiyor" dedi.

Erkeklerde Meme Büyüklüğü Ameliyatları

Erkeklerde Meme Büyüklüğü Ameliyatları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim