• BIST 9524.59
  • Altın 2491.401
  • Dolar 32.5083
  • Euro 34.7144
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Erkek Şiddetine Kadın Kroşesi

Erkek Şiddetine Kadın Kroşesi
İzmir'de yaşayan 34 yaşındaki bir çocuk annesi Nur Özkılıç, son yıllarda artan erkek şiddetine karşı kendini savunmak için Kick Boks şampiyonundan...

İzmir'de yaşayan 34 yaşındaki bir çocuk annesi Nur Özkılıç, son yıllarda artan erkek şiddetine karşı kendini savunmak için Kick Boks şampiyonundan özel ders almaya başladı. Olası bir saldırıya karşı gardını alan Özkılıç, "Eskiden arkamda bir gölge gördüğümde "acaba yaklaşan biri var mı?" diyordum ama şimdi kendimden eminim ve hiç korkmuyorum" dedi.

İzmir'de, iki yıl önce eşinden ayrılan 1 çocuk annesi 34 yaşındaki Nur Özkılıç; kadın cinayetleri, taciz ve tecavüz vakalarının artması üzerine kendini savunabilmek için Kick Boks dersi almak istedi ve 4 dünya, 9 da Türkiye Kick Boks şampiyonluğu bulunan Cesur Turgay'a ulaştı. İlk başta yoğun iş temposu olan Turgay'ı ikna edemeyen Özkılıç, kadına karşı şiddet olaylarında kendini savunabilmek için ders almak istediğini söyleyince Turgay'ı ikna etti. 3 aydır Turgay ile bire bir antrenman yapan Özkılıç, olası bir saldırıya karşı kendini savunacak duruma gelme yolunda emin adımla ilerliyor. Turgay ile antrenman yapan Özkılıç, saldırı anında kendini koruyabilmek için kroşe ve aparkat yumrukla tekme atmayı öğreniyor.

"KENDİMİ KORUMAK İÇİN DERS ALIYORUM"

Tek başına hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyleyen Özkılıç, Kick Boks öğrenmeye karar verme sürecini şöyle anlattı: "Memleketimizde gördüğümüz cinayet ve tecavüz olayları bütün kadınları etkiliyor ve hepimiz rahatsız oluyoruz. Böyle bir şeyle karşı karşıya gelirsem kendimi nasıl koruyabilirim diye düşündüm ve Cesur Turgay'ı buldum. Kendisini araştırdım ve ulaşmayı başardım. Yoğun olduğu için bana vakit ayırmakta zorluk çekti ama ısrarlarım neticesinde 3 ay önce bana özel Kick Boks dersi vermeyi kabul etti. Kendisi şampiyon olduğu için ona güvendim. Kendimi korumak ve güvenimin yerine gelmesi için ders vermesini istedim. Üç ay içerisinde fırsat buldukça bire bir antrenman yapıyoruz."

GARDINI ALDI, KORKMUYOR

Özkılıç, Kick Boks dersleri aldığından bu yana herhangi bir saldırı ile karşılaşmadı ancak olası bir saldırıya karşı gardını aldı. Olası bir vakada Turgay'dan öğrendiği teknikleri karşı taraf üzerinde uygulayacağını belirten Özkılıç, "Şimdi çok daha rahatım. Eskiden arkamda bir gölge gördüğümde "acaba yaklaşan biri var mı?" diyordum ama Cesur Bey öyle bir taktikler verdi ki, şimdi kendimden eminim ve hiç korkmuyorum" dedi.

"ÇEVREMDEKİ KADINLARA YARDIMCI OLACAĞIM"

Önemli olanın saldırı olayı olmadan harekete geçmek olduğunu belirten Özkılıç, kadınların başlarına kötü bir olay gelmesini beklemeden kendilerini yetiştirmeleri ve emin adımla yürümeleri önerisinde bulundu. Turgay'dan ders aldığından beri çevresindeki kadın arkadaşlarının Kick Boks eğitimi almak istediğini kaydeden Özkılıç, şunları söyledi: "Eğer ileride kendimi geliştirirsem çevremdeki diğer kadınlara yardımcı olmaya çalışacağım. Kadınlar günü yapılıyor, biz de böyle bir gün yapabiliriz."

"KENDİNE GÜVENİNCE YÜRÜYÜŞÜNE YANSIYOR"

Kick Boks'a başladığı günden beri kendine daha çok güvendiğini dile getiren Özkılıç, "Kendine güven geldiğinde karşı tarafa bunu yansıtıyorsun. Tedirgin olmuyorsun ve bu yürüyüşüne yansıyor. Bu tür şeyler inşallah olmaz ama karşı tarafın korktuğumuzu görmemesi gerekiyor ve öyle olunca daha çok üstüne geliyorlar" ifadelerini kullandı.

"KADINA KARŞI ŞİDDETE "DUR" DEMEK AMACIYLA GELDİĞİ İÇİN KABUL ETTİM"

Yaptığı antrenmanla 3 aydır Özkılıç'a ders veren 4 dünya, 9 da Türkiye Kick Boks şampiyonluğu bulunan Cesur Turgay da, genelde dövüştüğünü ve ders vermediğini belirterek, "Nur Hanım ders vermem için çok ısrar etti. Defalarca rica edince onu kıramadım. Baktım ki gerçekten gönüllü ve çok hırslı. Gece antrenman için aransa gelecek bir insan. Sadece Kick Boks öğrenmek için ders almak isteseydi yoğunluğum nedeniyle kabul etmezdim ancak kadına karşı şiddete "dur" demek amacıyla geldiği için ders vermeyi kabul ettim. Sık sık bu tür haberlerle karşılaşıyoruz. En son İstanbul'da bir olay yaşandı. Ben de elimden geldiğince Nur Hanıma yardımcı olmaya çalışıyorum" diye konuştu.

"İLERLEYEN ZAMANLARDA SALDIRAN ERKEĞİ DÜŞÜREBİLİR"

Öğrencisinin geçen süre zarfında gelişmeler kaydettiğini belirten Turgay, şöyle konuştu: "İlk başta her yumruktan sonra tıkanıyordu ancak şimdi çok iyi gidiyor. Şuan Nur Hanım profesyonel olarak savunma yapacak kadar ileride değil ama ilerleyen zamanlarda mutlaka kendini savunabilir ve vurduğu yumruğun etkisini karşı tarafa hissettirir. Hatta kroşeleri ile kendisine saldıran erkeği düşürebilir."

"KENDİLERİNİ SAVUNSUNLAR"

Kadınlara, kendilerini olası bir saldırıya karşı savunma önerisinde bulunan Turgay, şöyle seslendi: "Türkiye'nin her yerinde Kick Boks salonları var. Kadınlar istediği zaman istediği spor salonunda antrenman yapabilir. Kendilerini savunsun ve korusunlar. Her an her yerde başlarına bir şey gelebiliyor. Bu şekilde en azından kendilerini savunabilirler."

Erkek Şiddetine Kadın Kroşesi

Erkek Şiddetine Kadın Kroşesi

Erkek Şiddetine Kadın Kroşesi

Erkek Şiddetine Kadın Kroşesi

Erkek Şiddetine Kadın Kroşesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim