• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Erhan Usta: Gelişmişlikte Rize ile Samsun aynı ama Samsun teşvik dışında

Erhan Usta: Gelişmişlikte Rize ile Samsun aynı ama Samsun teşvik dışında
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a Samsun'un Gelişmişlik Sıralamasında neredeyse Rize ile aynı puana sahip olmasına rağmen Samsun'a...

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a Samsun'un Gelişmişlik Sıralamasında neredeyse Rize ile aynı puana sahip olmasına rağmen Samsun'a haksızlık yapılarak 4. Kademeye değil de neden 3. Kademeye dahil edildiğini sordu.

Gelir Vergisi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgili olarak TBMM Genel Kurulunda konuşan Erhan Usta, "Ülkemizde illerin ve bölgelerin gelişmişlik düzeylerinin karşılaştırmalı olarak ölçülmesinde Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik sıralaması araştırmaları ile illerin ve bölgelerin hangi gelişme grubunda yer aldığı görülebilmekte, böylece kaynakların daha etkin kullanımı ve dengeli kalkınmanın sağlanması için gerekli olan analiz altyapısı sağlanmaktadır." dedi. Usta, "Bu şekilde, yatırımcıların yer seçimi kararları, illerin teknoloji seviyeleri, bölgeler arası işgücü hareketleri gibi ulusal gelişmeyi de doğrudan etkileyen pek çok alanda büyümenin bölgesel kaynaklarını tetikleyecek olan bölgesel teşviklerin analitik bir zemine oturması sağlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Usta şöyle konuştu: "İllerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması yapılırken 3. Kademe de gösterilen Samsun ile 4. Kademede gösterilen Rize arasında 0,0028 puanlık bir fark varken, 3. Kademedeki Samsun ile Samsun'dan hemen bir önceki sırada yer alan Karaman arasında 0,0285 puan farkı var. Oysa 4. Kademenin ilk sırasında yer alan Rize ile Rize'nin hemen arkasındaki Düzce arasında 0,0494 puan fark var. Burada Samsun'a adaletsizlik yapılmış, Rize ile aynı koşulları taşımasına rağmen sıralamada 4. Kademede değil, 3. Kademede yer almıştır. Bu da Samsun'un Kamu kaynaklarından yeterince yararlanamamasına ve yatırımcılara cazip gelebilecek teşviklerden faydalanamamasına yol açmıştır. İllerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması yapılırken elbette teknik bir takım hesaplamalar yapılmaktadır. Ancak burada sıralama yapılırken siyasi bir tasarrufta bulunulmuş, sanki gizli bir el bu sıralamaya müdahale etmiştir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim