• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Ergün Poyraz Cumhurbakanı'na hakaretten ifade verdi

Ergün Poyraz Cumhurbakanı'na hakaretten ifade verdi
Yazar Ergün Poyraz, geçtiğimiz yıl ağustos ayında yayımlanan yeni kitabı "Aksaray'da İnecek Var" için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi...

Yazar Ergün Poyraz, geçtiğimiz yıl ağustos ayında yayımlanan yeni kitabı "Aksaray'da İnecek Var" için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğu soruşturma kapsamında Aydın Çakırbeyli Jandarma Karakolu'nda ifade verdi.

Aydın Çakırbeyli Mahallesi'ne yerleşen Ergün Poyraz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma kapsamında Çakırbeyli Jandarma Karakolu'nda verdiği ifadesinde, Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenleyen 299. Maddenin, Anayasa'nın 90. Maddesi gereği esas alınamaz ve uygulanamaz olduğunu dile getirdi.

Türk Ceza Kanunu'nun bu 299. Maddesi'nin uluslararası sözleşmelere ve o sözleşmelere Anayasa ile garanti vererek uyacağımız taahhüdüne aykırı olduğunu belirten Poyraz, "Bu maddeye dayanılarak verilecek ceza kararları, Yargıtay onasa bile gerek Anayasa Mahkemesi gerekse AİHM'nden kesin olarak dönecektir. Şikayet konusu olan "Aksaray'da inecek Var" adlı kitabımda şikayetçiye karşı hiçbir şekilde hakaret, aşağılama ve alay yoktur. Hakaret olmadığı gibi sert eleştiri olarak nitelenebilecek bir tek kelime dahi yer almamaktadır. Kitabın her satır belgeli her sayfası doğru ve objektif bilgilerdir. Kitapta kaynaklara dayalı olarak alıntılar yapılmışı, objektif ve belgelere dayalı bilgilere yer verilmiş yine kitapta gerçek dışı bilgiler yer almamış, kitabımda öz ve biçim dengesi korunmuştur. "Aksaray'da İnecek Var" adlı kitabım nedeniyle hakkımda başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini saygıyla arz ve talep ederim." dedi.

DİPLOMASI ŞAİBELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel tarafından yapılan şikayetle le ilgili yazılı ifadesini veren Poyraz, "Şikayetçi, dilekçesinde eğitim seviyesinin yetersiz olduğunu, temelsiz ve uydurma iddialara dayandırdığım gibi gerçek dışı bir ithamda bulunmuştur. Yetmemiş, şüpheli toplumu bilgilendirmek saikini aşarak müvekkilimi halkın hakaret ve husumetine maruz kılan, gerçek dışı, açıkçası saygınlığını rencide edecek nitelikte somut fiil ve yakıştırmalar yapmak suretiyle hedef göstererek, basın ve yayın yoluyla müvekkilime karşı hakarette bulunmuştur demiştir. Müştekinin bir zamanlar genel başkanı olduğu AK Parti'nin internet sitesinde mezun olduğu okul, İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi olarak veriliyordu. Başbakan olduğu dönemlerde başbakanlık sitesinde mezun olduğu okul aynı şekilde; Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi olarak yayınlanıyordu. Mezuniyet tarihi olarak da 1981 gösteriliyordu. Oysa Marmara Üniversitesi 1982 yılında kurulmuş, bünyesinde de İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi diye bir fakülte de barındırmamıştı. Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, kendisini sahte diploma kullanmakla itham etmiş, yazar Yalçın Küçük de aynı söylemleri defalarca tekrarlamış, ne garip ki, Yalçın Küçük'ü defalarca şikâyet eden müşteki söz tahsil durumu olduğunda sus pus olmuştur." ifadelerini kullandı.

Yazar Ergün Poyraz 26 sayfalık ifadesinde, "Aksaray'da İnecek Var" adlı kitabı nedeniyle başlatılan soruşturmada, takipsizlik kararı verilmesini talep etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim