• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Ergeneli arıcılara kovan desteği

Ergeneli arıcılara kovan desteği
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Ergene ilçesindeki arıcılara kovan dağıtıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Ergene ilçesindeki arıcılara kovan dağıtıldı.

Ergene Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen kovan dağıtım programına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi parti temsilcileri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Ergene Belediyesi personelleri ve çok sayıda bal üreticisi katıldı.

"Türkiye'nin en büyük arıcılık projesi"

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin vizyonunu oluşturan ögelerin arasında önemli bir yere sahip olan tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan başlıca projelerden birisi de'Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'dir. Bu projemiz Türkiye genelinde arıcılık konusunda günümüze kadar bir belediye tarafından hayata geçen en büyük proje olma özelliğine sahiptir. Projemiz iki ana bölümden oluşmaktadır. Birincisi arıcılığın kovan yani koloni sayısını arttırarak gelişmesini sağlamaktır. İkincisi de bitkisel ürünlerde ciddi ölçüde verim artışı sağlanmasıdır. Ayrıca ilimiz tarımsal üretim deseni ve arazi kullanım dağılımı dikkate alındığında, arıcılığın mutlak suretle geliştirilmesi gerektiği açıkça görülmektedir. Bu bölgede neden arıcılığa önem verdiğimizi açıklamak istiyorum. Tekirdağ'da bir buçuk dönümlük bir arazide ayçiçeği ekiliyor. Ayçiçeğindeki verimi arttırma çabasına yönelik olarak Polinasyon Projesi kısmını yürütüyoruz. Uzmanlara göre verimde minimum yüzde 20 artış sağladığı tespit edilmiştir. Bir dönüm ayçiçeğinden minimum 10 kilogram bal elde ediliyor. Ayçiçeği tarlasının en azından yarısı kadar bal elde ediliyor. Bu kapsamda ilimizdeki araziden 15 bin ton bal kapasitesi var. Kırsal mahallelerimize her alanda desteklerimiz devam ediyor. Biz vatandaşlarımızdan aldığımız destekle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ben bu projemizin vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

"Ergene ilçemizde 873 arı kovanı dağıtılmış olacak"

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz sadece tarımda değil, diğer alanlarda da desteğini yapmaktadır. Başkanımın tüm ilçelere desteği tamdır. Bu konuda çok şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Bugün gerçekleşen programımız dahilinde bugüne kadar Ergene ilçemizde 873 arı kovanı dağıtılmış olacak. Meralarımızda gübreleme ve damızlık koç dağıtımı faaliyetleri yapılmıştır. Bu nedenle tarıma verilen destekten dolayı Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ben bu hizmetin herkese hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kulandı.

"2018 yılında da birçok proje ile sık sık bir araya geleceğiz"

Son olarak konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Tarıma gönül vermek ve proje yürütmek severek yapılacak bir iştir. Bizim de en büyük şansımız Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanımız Hacı Aslan ile çalışmaktır. Şu an Vakıflar, Paşaköy ve Esenler Mahallelerimizde de mera iyileştirilmesi yapılacak. Bugün burada dağıtımı gerçekleşecek olan kovanlarımızın hayırlı olmasını ve kovanlarının balla dolup taşmasını diliyorum. 2018 yılında da birçok proje ile sık sık bir araya geleceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bal üreticilerine kovanları dağıtıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim