• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

"Ergenekon ve Balyoz sürecindeki bütün hak kayıpları TBMM'de giderilmeli"

"Ergenekon ve Balyoz sürecindeki bütün hak kayıpları TBMM'de giderilmeli"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TBMM'nin, Ergenekon ve Balyoz sürecindeki bütün hak kayıplarını ve mağduriyetleri...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TBMM'nin, Ergenekon ve Balyoz sürecindeki bütün hak kayıplarını ve mağduriyetleri gidecek yasal değişiklikleri derhal hayata geçirmek zorunda olduğu çağrısında bulundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, parti genel merkezindeki toplantının gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Dokunulmazlık tartışmalarına değinen Tezcan, "Dokunulmazlıklar meselesi siyasetin şantaj meselesi olarak kullanılmak isteniyor. Biz CHP olarak buna her zaman karşı çıktık. Bu konuda tutumu ve ilkesel hiçbir zaman sapma göstermeyen tek partiyiz." dedi.

Bu süreç içerisinde "Sayın başbakanlar ve bakanlar da dokunulmazlık kapsamı içine alınsın" dediklerini belirten Tezcan, "Getirin sorunlu oldukları noktada onlar da dokunulmazlık zırhına bürünmesinler dedik. Köşe bucak kaçıyorlar. Anayasa Komisyonu'nun önüne gelecek gelecek. Aynısını söyleyeceğiz. Neden korkuyorsunuz?" diye konuştu.

YARGITAY'IN ERGENEKON KARARI

Bülent Tezcan, Ergenekon kumpası ve iftira sürecinin de Yargıtay tarafından en azından geçte olsa vicdanları rahatlatacak bir noktaya doğru taşındığını kaydederek, iktidarıyla, muhalefetiyle TBMM'de, parlamentoda bir yeni adım daha atmak zorunda olduklarına işaret etti.

Tezcan, "Ergenekon ve Balyoz sürecindeki bütün hak kayıplarının ve mağduriyetleri gidecek yasal değişiklikleri derhal hayata geçirmek zorundayız. Parlamentoda raflarda bekleyen kanun teklifleri var. İktidara çağrı yapıyoruz. Ergenekon ve Balyoz davasına ilişkin derhal bunu raflardan hemen indirip raflarda Genel Kurul'a getirip yasalaştıralım. Silahlı kuvvet mensubu olan ve olmayan, o süreç içerisinde haksızlığa uğrayanların tamamının mağduriyetlerini giderecek yasal düzenlemeyi parlamentodan geçirelim." düşüncesini aktardı.

MHP'NİN ÇOCUK İSTİSMARCILARI "HADIM EDİLSİN" ÖRESİNE CEVAP

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Karaman'da yaşanan olay üzerine MHP'nin çocuk istismarına yönelik suçlarda "hadım" önerisine CHP'nin nasıl değerlendirdiği sorusuna şu karşılığı verdi: "Hukuk düzeninde, anlık öfkelere kapılarak düzenleme yapılamaz. Bir hukuki düzenleme, öfkeleri gidermek için değil evrensel ölçülerde çözüm üretmek için yapılır. Asıl olan çocukları taciz ve tecavüze kurban edecek ortamın ortadan kaldırılması, bataklığın kurutulmasıdır. Yoksa 21. yüzyılda uygulanma imkanı olmayan hükümler üzerinden bu meseleyi tartışmak, olayın arka planını görmemek demektir."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim