• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Ergenekon sanıklarından suç duyurusu

Ergenekon sanıklarından suç duyurusu
Ergenekon davası sanıklarından Teğmen Mehmet Ali Çelebi ve Merdan Yanardağ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri hakkında HSYK'ya suç duyurusunda bulundu.

Ergenekon davasında 16,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile 10,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Merdan Yanardağ, davada gerekçeli kararın yazılmaması nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri hakkında HSYK'ya suç duyurusunda bulundu.

HSYK'ya verilen dilekçede 15 gün içerisinde gerekçeli kararı yazmayan hakimler hakkında soruşturma başlatılması talep edildi.Avukat Serkan Günel tarafından HSYK'ya verilen dilekçede, mahkemenin kararını 5 Ağustos 2013 tarihinde kararını açıkladığı hatırlatıldı. Kararla beraber müvekkilleri hakkında yakalama kararı çıktığını belirten Avukat Günel, dilekçesinde gerekçeli kararın 15 gün içerisinde hazırlanmış olması gerektiğini belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Baktığımızda verilmiş kararın gerekçesinin yazılmamış olması yasanın çizdiği sınırın aşılmasıdır. İlgili kanun maddesi bu konuda çok açıktır. Kanun gerekçenin hükümle birlikte açıklanmasını bu yapılmadığı taktirde 15 gün içinde dava dosyasına sunulmasını öngörüyor. Esasında yargılama sonucunda karar çıkmışsa o heyet o gerekçeyi yazmak zorunda. Kararı veren heyet onun gerekçesini de yazmalıdır. Açık yasa hükmüne rağmen gerekçenin yazılmamış olması en azından görevi ihmal, görevi kötüye kullanma kapsamında değerlendirilmelidir. 6 ay geçmesine rağmen gerekçenin yazılmamasını bir hakkın suiistimali olarak kabul ediyorum. Bu açık bir hak ihlalidir"şeklindeki açıklamalarına da yer veren Avukat Günel, "Bu çerçevede, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese ile Üye Hakimler Sedat Sami Haşiloğlu, Hüsnü Çalmuk, Mehmet Fatih Uslu ve Ercan Fırat 15 gün içerisinde dosyaya koymuş olması gereken gerekçeli kararı halen yazmadıkları için görevlerini kötüye kullanmışlardır. Bu isimler hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz" dedi.

Avukat Günel, başlatılacak soruşturmada sağlıklı bilgiler elde edilmesi bakımından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Köksal Şengün, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bilgisine başvurulmasını istedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim