• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Ergene: "İş Aramak Ciddi İştir"

Ergene: "İş Aramak Ciddi İştir"
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) Kariyer Günleri, iş dünyasının uzman isimlerini ve firmalarını öğrencilerle buluşturuyor.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) Kariyer Günleri, iş dünyasının uzman isimlerini ve firmalarını öğrencilerle buluşturuyor.

İnsan Kaynakları Danışmanı Murat Ergene, "İş aramak ciddi bir iştir" adlı semineri ile öğrencilere deneyimlerini ve iş hayatına girişte dikkat etmeleri gereken konuları aktardı.

Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen II. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Kariyer Günleri, 28-30 Mart 2016 tarihleri arasında Mehmet Altınbaş Konferans Salonunda ve fuaye alanında gerçekleşecek. Amacı, öğrencilerin iş dünyasının önde gelen firmalarıyla tanışmalarını sağlamak, sektörel bilgilerini artırmak, staj ve mezuniyet sonrası iş imkânı sağlamak olan kariyer günleri özellikle mezun olacak veya mezun olmasına az zaman kalan öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

"AMACIMIZ, ÖĞRENCİLERİMİZİN MEZUN OLUR OLMAZ İŞ İMKÂNINA SAHİP OLMALARI"

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olarak öğrencilere hem donanımlı bir eğitim verdiklerini hem de mezun olduktan sonra kariyerlerine katkı sağlamak için takip sürecinde olduklarını vurgulayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükran Şıpka, "Birçok işsiz üniversite mezunu varken amacımız öğrencilerimizi iş sektörüyle buluşturmak. Üniversitemizin kurucu vakfı olan Altınbaş Holding bünyesinde var olan birçok şirket yanında farklı sektörlerden anlaştığımız birçok firmanın da olması öğrencilerimizi şanslı kılıyor. Öğrencilerimizin mezun olur olmaz hemen iş imkânına sahip olmalarını istiyoruz" dedi.

Kariyer Günleri'nin öğrencilerin hedefledikleri sektörlerin duayenleriyle bir araya geldikleri, birebir iletişim kurdukları ve kendilerini tanıtıp başvurularda bulunma imkânını yakaladıkları bir etkinlik olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şükran Şıpka, "Üniversitemiz, öğrencilerin iş hayatındaki gelişimleri takip etmek ve desteklemek amaçlı başlatılan kariyer günlerine ek olarak mezunlar derneği kuracağız. Bu sayede mezun olan öğrencilerle iletişim halinde olup, başarılarını takip etme fırsatımız olacak. Hatta varsa eksikliklerimizi giderip bu konuda da çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"NELERDEN GEÇTİĞİMİZİ PAYLAŞIRSAK, PATİKALARA BELKİ DAHA AZ TAKILIRLAR"

Kendi hayatlarından kazandıkları deneyimleri öğrencilerle birlikte paylaşarak onlara biraz olsun katkı sağlamak istediklerini ve bu amaçla böyle bir organizasyonda bulunduklarını dile getiren İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Buket Aksu, "Keşkeler insan hayatında olmamalıdır. Her ne kadar yeni kuşak çok çabuk zengin olmak ve iki senede genel müdür olmak istiyorsa da biz de onlara bu durum için biraz sabır göstermeleri gerektiğini anlatacağız. Nelerden geçtiğimizi paylaşırsak, patikalara belki daha az takılırlar" dedi.

Üniversite olarak farkındalık gösterdiklerini söyleyen Buket Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz özel bir üniversitesiyiz. Öğrencilerimiz, hem yabancı dilini geliştiriyorlar hem de dünya vatandaşı gibi eğitim görüyorlar. Çünkü sınıf arkadaşları sadece Türkler değil. Çeşitli ülkelerden öğrencilerle birlikteler. Başka ülkelerin şanslarını ve şanssızlıklarını öğrenme olanakları var. Bugünlerin kıymetini çok iyi bilmeleri ve aynı zamanda iyi birer araştırmacı olmaları gerekiyor. Başparmaklarını birazda kendi gelişimleri için kullanmalı. Bugün internet dediğimiz mecradan çok iyi şekilde yararlanabilirler. Farklıysanız kazanırsınız, farklı değilseniz normal yaşarsınız. Nasıl herhangi bir yere giderken aynı kıyafetleri giymiyorsak aynı şekilde de iş hayatınızda farklı apoletlerinizin ve farklı özelliklerinizin olması lazım. Yaptığımız Kariyer Günleri ile beraber bu farklılıkları ortaya koymalarına destek olacağız."

"REKABETTE SAYILABİLMELERİ İÇİN MUHAKKAK KENDİLERİNİ DONATMALARI GEREKİYOR"

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencilerine iş aramanın püf noktalarını anlatmak üzere Kariyer Günlerine konuk olan İnsan Kaynakları Danışmanı Murat Ergene, "İş aramak ciddi bir iştir" adlı semineri ile öğrencilere deneyimlerini ve iş hayatına girişte dikkat etmeleri gereken konuları aktardı. Murat Ergene, her yıl açılan onlarca üniversite dolayısıyla mezun olan öğrenci sayısının çok fazla olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu da rekabet ortamı oluşturuyor. Öğrencilerin rekabetten sıyrılabilmeleri için kendilerini muhakkak iyi donatmaları ve çok iyi hazırlanmaları gerekiyor. Örneğin yabancı dillerini geliştirmeliler ve ileride kariyer sahibi olacakları meslek gurupları için birçok araştırma yapmalılar. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, öğrencilerle iş insanlarını bir araya getirerek aslında gençlere çok büyük bir fırsat vermiş oluyor. Kesinlikle bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor ve bu tarz etkinliklere zaman ayırmalılar."

"BİZ ÖĞRENCİNİN İŞİ NE KADAR İSTEDİĞİNE BAKARIZ"

Ergene, öğrencilere tavsiyelerini şöyle sürdürdü: "Sadece kendi ilgi alanlarıyla ilgili değil ama aynı zamanda hem iş hem de ekonomi alanında da araştırma yapmaları gerekiyor." Ergene, "Gençler güçlü yönlerini keşfetmeliler ki kendilerini buna göre hazırlasın. İşverenler, bizim gibi danışmanlık firmalarına gelip kendileri için uygun aday bulmamızı istiyor. Biz de öncelikle ne kadar motivasyonları olduğuna ve işi ne kadar istediğine bakıyoruz. Bu yüzden kendilerini ne kadar donatırlarsa o kadar avantajlı olurlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Ergene: "İş Aramak Ciddi İştir"

Ergene: "İş Aramak Ciddi İştir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim