• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Erge, Söyleşi-imza Gününde Okurlarıyla Buluşacak

Erge, Söyleşi-imza Gününde Okurlarıyla Buluşacak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yaşam Merkezi Müdürü, Kavaklılar Dernek Başkanı Samsunlu şair-yazar Ersin...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yaşam Merkezi Müdürü, Kavaklılar Dernek Başkanı Samsunlu şair-yazar Ersin Erge, "TUT Kİ" ve "VARDİYA" şiir kitabı ile söyleşi-imza gününde okurlarıyla buluşacak.

Samsun Kültür Sanat Derneği Başkanı Uğur Dede'nin organizasyonu ile 22 Şubat 2016 tarihinde saat 18.00 de Samsun Öğretmenevi'nde gerçekleşecek söyleşi-imza günü ile Ersin Erge okurlarına şiir kitaplarının 3 ve 4. baskılarını imzalayacak. Erge aynı zamanda TUYAP Karadeniz 2. Kitap Fuarı'nda, 23 Şubat 2016 tarihinde de Samsun'da okurlarıyla buluşacak.

"ŞİİR ANLAMLI OLMALIDIR"

Şiir üzerine açıklamalarda bulunan Erge, "Türk şiiri 13. yüzyıldan beri etkilenmelerin tarihidir. Divan edebiyatı İran'dan ve Arap edebiyatından etkilenmiştir. Tanzimat, Serveti Fünun ve Fecr-i Ati, batıdan etkilenmiştir. Divan edebiyatı sarayındır. Halk şiiri bizim insanımızındır. Günümüzde aruza veya heceye yeni demek bizi çağdaşlaştırmaz! Çağdaş şiir 100-150 yıl öncesinden başlar. Biz de ise Nazım Hikmet'in 1929 da kitaplarının yayınlanması ile başlamıştır. Şiirimizde; Beş Hececiler, Yedi Meşaleciler, Milli Edebiyatçılar, Garip (Birinci Yeniciler) Maviciler, İslamcılar, Hisarcılar, Toplumcu Gerçekçiler, Yenibitüncüler ve İkinci Yeniciler v.b. yer almıştır. Günümüzde 3. Yeni şiir hareketi tartışmalar içerisinde sürmektedir. Manifestosunu 1988 de yazdığım Üçüncü Yeni Şiir hareketinin özü "anlamcılıktır'. İkinci yeni ise bendenize göre anlamsız uydurma şiirdir. Bizler çağdaş , anlamlı, has ve özgün şiirler üreterek halkın dilinde, gönlünde, bilincinde olmalıyız" dedi.

Ersin Erge'nin 1-Temelimiz Kültürdür, 2- Vardiya, 3- Tut Ki, 4-Samsun Göründü Paşam, 4-Herhangi Bir Geceyarısı, 5-Türk Tiyatro Tarihi adlı eserleri yayınlanmıştır. Tiyatro Tarihi Öğretim Görevliliği ve Yönetmenlik de yapmış olan Ersin Erge, Polonya'nın Yellegon Üniversitesi'nde mastır tez konusu olan Samsunlu sanatçıdır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim