• BIST 9530.47
  • Altın 2478.359
  • Dolar 32.444
  • Euro 34.8391
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Eren Erdem'den zehir zemberek Suruç açıklaması

Eren Erdem'den zehir zemberek Suruç açıklaması
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatının kaybettiği patlamaya milletvekilleri sert tepki gösterdi.

CHP milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker ile HDP milletvekili Garo Paylan, saldırıyı kınayarak sorumluların biran önce yakalanmasını istedi. İstanbul'daki bir eylemde biraraya gelen milletvekilleri açıklamalarda bulundu.CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Acı haberi aldık. 40 gencimiz İŞİD'in İştebrak'ta yaptığının aynısını Suruç'ta da yaptı. Biz bunlar olmasın istemiyoruz. Siyaset kin ve nefret ortamı değil çözüm ortamı olması gereken bir alan. İktidar hırsıyla insanların birbirine düşman edilmesine el birliğiyle engel olalım diyelim. Elimizden geleni yapacağımızı söylüyorum" diye konuştu.

"O İŞİD DENEN KARANLIK BARBAR ÖRGÜTÜ ÜLKEMİZDEN ÇEKİP ATALIM"

HDP Milletvekili Garo Paylan, "Maalesef çok büyük bir saldırıyla karşı karşıyayız. Gençlere dönük saldırı yüreğimizi dağladı. Onlarca gencimiz hakka yürüdü pek çok yaralı var. Yıllardır AKP'yi uyarıyoruz. Bu karanlık zihniyetin Türkiye'de de uzantıları var dedik. Bunları çok iyi biliyorlardı. Çünkü güçlü istihbaratımız var. Bütün odakları biliyorlar. Hiç müdahale etmediler, yol verdiler. Yol verdiğiniz her suç bir gün halklarımıza döner, halklarımıza kıyarlar. Her nefret suçu, her nefret söylemi her nefret örgütü halklarımıza kıyarlar. Artık yeter. Gençlerimizi kaybediyoruz. O odakları biliyorsunuz gidin o odakları kurutun biz de destek verelim. O İŞİD denen karanlık barbar örgütü ülkemizden çekip atalım. Nefret nefreti doğruyor. Bu nefret örgütünü bütün Ortadoğu'dan kurtaralım. Başka hiçbir kardeşimizin kılına bir şey gelmesin. Özellikle gençlerimize dokunulmasın. Artık yeter" şeklinde konuştu.  

"BU ZİHNİYETTEN HESAP SORULMADIĞI SÜRECE...."

CHP Milletvekili Eren Erdem de, "Bugün bir mobing ve alevi kimliğine yönelik saldırıyı protesto etmek buraya geldik ama bu saldırıyı ortaya çıkartan siyasal zihniyetin TIR'lar dolusu silah gönderdiği terör örgütlerinin Suruç'ta yaptığı vahim katliamın haberini alarak çıkıyoruz. Bu yapılanlar yeni bir katliam olarak kayda geçmiştir. Siyasetin Türkiye'nin uluslararası kamuoyunun çok iyi bilmesi gerekir. Suruç'taki bu katliam TIR'larla beslenen örgütlerle yapıldığı iddia ediliyor. Ama bu iddialar doğru ise İŞİD üstlenmişse bunun faili bugün bu terör örgütünü bölgesel menfaat uğruna besleyen, kendisini yatmış olduğu rüyada bölge lideri gören kaçak saray delisinin silahlarıyla beslenen örgütün gerçekleştirmesi halinde bu vahim tablonun da sorumlusunun  bu aynı zihniyet ilan edilmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Bu zihniyetten hesap sorulmadığı sürece bedel ödettirilmediği sürece geriletilmediği sürece iktidardan uzaklaştırılmadığı sürece bu ülkeye, bölgeye istikrar gelmesi mümkün değildir. Belki öteden beridir koalisyon tartışmalarının içindeyiz. HDP ve CHP başından beri uzlaşmacı AKP'yi geriletmeye yönelik siyasal çizgide barışçıl uzlaşmacı tutum gösteriyor. Başından beri sürece koltuk değneği olanlar AKP'nin yeniden iktidara gelmesi için de çaba sarf edenler bugünkü Suruç katliamına bakarak AKP'nin bu ülkeye neler verdiğini çok iyi görsün; vicdan muhakemesi yapsın. Ülkeyi nereye sürüklediğinin farkına varsınlar. Nelere,  kimlere destek olduğunu görüp kendilerini sorgulasınlar. Bu halk onların nasıl konumlanacağıyla ilgili gerekli hükmü verecektir" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim