• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Eren Erdem’den sarin gazı açıklaması: Dava, haklılığımızı tescilledi

Eren Erdem’den sarin gazı açıklaması: Dava, haklılığımızı tescilledi
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Adana'daki sarin gazı davasında Hayyam Kasap'a verilen 12 yıl hapis cezasının, Türkiye'nin sarin gazı ham maddesi sevkiyatını...

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Adana'daki sarin gazı davasında Hayyam Kasap'a verilen 12 yıl hapis cezasının, Türkiye'nin sarin gazı ham maddesi sevkiyatını tescillediğini söyledi. Kasap'ın 2 yıl önce başlayan mahkemede serbest bırakılmasına tepki gösteren Erdem, "Şimdi Hayyam Kasap nerede? Suriye ya da Suudi Arabistan'da. Terör örgütü üyesini 2 yıl önce serbest bırakıyorsunuz. Eren Erdem gündeme getirdiği için apar topar ceza veriyorsunuz. Bunun adı ikiyüzlülüktür." dedi.

Eren Erdem, 10 Aralık'ta TBMM'de yaptığı konuşmada, Suriye'deki IŞİD üyelerinin Türkiye'den kimyasal silah olarak kullanılan sarin gazı hammaddesi aldığını gündeme getirmişti. Konuyla ilgili Rus Televizyon kanalına verdiği söyleşide de Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2013 yılında iddianame hazırladığını ancak davanın bir haftada kapatıldığını ileri sürmüştü. Bu iddialardan sonra Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan sarin gazı davasında önceki gün bir karar çıktı. Şüpheli Hayyam Kasap terör örgütü üyesi olmaktan 12 yıl ceza aldı. Bu kişiye yardım ettiği ileri sürülen tutuksuz 5 Türk sanık ise beraat etti.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Erdem, "Bu şahıs 2013 yılında aynı savcı tarafından tahliye edilmiş bir şahıstır. Biz de her yerde neden bu adamları tahliye ettiniz diye sorduk. Bizim haklılığımızı ortaya koyan yaklaşım, bu davada sarin gazi için kullanılan ham maddelerin sevkiyatı yapıldığı tescillendi. Hazırlık aşaması dediler, bir şekilde kapattılar. Bir takım kişileri dosya dışında bıraktılar, Hayyam Kasap'a da 12 yıl ceza verdiler. Madem bu adama 12 yıl ceza verdiniz, neden 2 yıl önce serbest bıraktınız? Şimdi Hayyam Kasap nerede? Suriye ya da Suudi Arabistan'da. Terör örgütü üyesini 2 yıl önce serbest bırakıyorsunuz. Eren Erdem gündeme getirdiği için apar topar ceza veriyorsunuz. Bunun adı ikiyüzlülüktür." ifadelerini kullandı.

Dönemin Adalet Bakanının da Yüce Divan'da yargılanacağını ileri süren Erdem, "Yaptığı iş çirkin bir iştir. Siz bir terör örgütü üyesini serbest bırakıyorsunuz, sınırı geçiyor, şimdi de sınırı geçtikten sonra 12 yıl ceza kesiyorsunuz. Bizim haklılığımızı tescil etti bu dava." ifadelerini kullandı.

'SAVCI TESCİL VE TEYİT ETTİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Erdem, "Ne zamana kadar sırtını terör örgütlerine dayamaya devam edeceksin? Bu ülkenin Cumhurbaşkanıysan terör örgütleriyle arana mesafe koyman gerekiyor. Eğer sırtını dayayacaksan seninde şapkanı önüne alıp düşünmen gerekiyor. Ben bir gerçeği ortaya koydum. Bunu savcı tescil ve teyit etti. Saraydaki şahıs çıldırmışcasına bana hücum ederken benim elimde iddianame vardı. Şimdi bir de mahkeme kararı var. Benim dediğim şahıs terör örgütü üyesi çıktı. IŞİD ile El Kaide ile arasına mesafe koyması gerekiyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim