• BIST 9577.66
  • Altın 2471.216
  • Dolar 32.4424
  • Euro 34.4823
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Ereğli’nin Hava Kalitesi Ölçülüyor

Ereğli’nin Hava Kalitesi Ölçülüyor
Konya Büyükşehir Belediyesi Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu ile Ereğli'nin hava kalitesi ölçümünü yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu ile Ereğli'nin hava kalitesi ölçümünü yapılıyor.

Bir alışveriş merkezinin önüne yerleştirilen ve sabitlenen Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu 15 gün boyunca Ereğli'nin hava kalitesini ölçtü.

Ereğli'de ilk defa böyle bir ölçümün yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu ile ilçemizin hava kirlilik durumunu, hava kalitesinde hangi noktalarda olduğunu belirleyeceklerini söyledi.

15 gün süreyle yapılan olan ölçümlerde partikül madde, kükürt dioksit, azot oksitler, karbon monoksit, ozon ve benzeri kirlilik parametlerinin ölçümlerinin gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Özgüven, bu ölçümlerin aynı istasyonda belirlenen meteorolojik verilerle karşılaştırılacağını ifade ederek, "Karşılaştırılan değerler tarafımıza bir rapor halinde verilecek. Bu raporlara göre ilçemizdeki hava kalitesinin değerleri ortaya çıkacak. Değerler istenilen seviyenin altında ise bir takım önlemler alacağız. Özelikle ısınma ve trafik kaynaklı hava kirliliği varsa gerekli çalışmaları hemen başlatacağız" diye konuştu.

Başkan Özgüven, insan sağlığını ön planda tutan, önemseyen bir anlayışla çalışmaların yürütüldüğünü ifade ederek, "Bizim için ön planda olan halkımızın sağlığıdır. Halkımızın sağlığı noktasında sürdürdüğümüz çalışmalara Büyükşehrimizle beraber bir yenisini daha ekledik. Bu ölçüm aracı halkımızın soluduğu havanın değerlerini en ince ayrıntısına kadar ortaya çıkarıyor. Böyle önemli bir konuda bizlere destek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Şube Müdürü Hasan Basri Güneş ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in talimatları ile Konya merkez dışındaki ilçelerde hava ölçümleri gerçekleştirdiklerini kaydederek, Ereğli'de hava ölçümlerinin yapıldığını ve bilgi sistemlerine aktarıldığını, bu bilgilerin bir rapor halinde Ereğli Belediyesine teslim edileceğini söyledi.

Ereğli’nin Hava Kalitesi Ölçülüyor

Ereğli’nin Hava Kalitesi Ölçülüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim