• BIST 9524.59
  • Altın 2497.973
  • Dolar 32.5765
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ereğli’de Ortak Projeler Hayata Geçiyor

Ereğli’de Ortak Projeler Hayata Geçiyor
Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi, İş-Kur ve Ereğli Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi, İş-Kur ve Ereğli Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Başkanlık Makamında gerçekleştirilen imza törenine, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İş-Kur Ereğli Müdürü Sait Eker, Ereğli Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Vefa Demirkıran ve Orman Fidanlık Mühendisi Murat Cinisli katıldı.

İş-Kur'un Ereğli'de güzel faaliyetlere imza attığını kaydeden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Bu faaliyetlerin vatandaşa yansımasında emeği geçen Şube Müdürü Sait Eker'e ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı iken bu çalışmaların altyapısını oluşturarak hayata geçirilmesini sağlayan Sayın Milletvekilimiz Halil Etyemez'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

İş-Kur ile daha öncede girişimcilik kursu açtıklarını belirten Özgüven, 15 Şubat'tan itibaren 2 adet girişimcilik kursunun açılışını gerçekleştireceklerini söyledi. Müracaatların Ereğli Belediyesi ve İş-Kur'a yapılacağını ifade eden Başkan Özgüven, 15 Şubat'ta açılacak kursların 25'şer kişiden oluşacağını ve 10 Mart'ta sona ereceğini vurguladı. Ereğli Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin TÜBİTAK'a "Umut Tohumları Özel Bahçıvanlar" başlıklı bir proje sunduğunu kaydeden Başkan Özgüven, bu projeye de Ereğli Belediyesi ile birlikte Orman Fidanlık Şefliğinin paydaş olacaklarını söyledi.

Engellilere dönük hükümetin çok güzel çalışmalar ortaya koyduğuna dikkat çeken Özgüven, "Yerelde de bizler ve STK'lar katkı sağlamaya dönük çalışmalara destek oluyoruz. Söz konusu projenin TÜBİTAK'tan onay almasından sonra engelli kardeşlerimize bahçıvanlık, botanik çiçek yetiştirilmesi gibi teknik anlamda bilgi ve birikimlerimizi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekipleri ile Orman Fidanlık Şefliği aktaracaklar. Bu proje engelli kardeşlerimiz üzerinde motivasyonu artıracağı gibi sosyal faaliyet noktasında da önemli kazanımlar sağlayacaktır. İki güzide kurumumuzla imzaladığımız bu projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim