• BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Ereğli’de Öğrenciler 2 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Ereğli’de Öğrenciler 2 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu
Konya'nın Ereğli İlçe Kaymakamlığı ve Ereğli Belediyesi'nin destekleri ile Şehit Tahir Civil İlkokulu öğrencileri yaklaşık 2 bin adet fidanı toprakla...

Konya'nın Ereğli İlçe Kaymakamlığı ve Ereğli Belediyesi'nin destekleri ile Şehit Tahir Civil İlkokulu öğrencileri yaklaşık 2 bin adet fidanı toprakla buluşturdu.

Belceağaç Mahallesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, okul öğretmenleri, öğrenciler, Orman Fidanlık Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Mevlüt Doğan, bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri fidan dikme şenliğindeki en büyük amaçlarının kutsal vatan topraklarının her karesini yeşil doku ile bütünleştirmek olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, bu tür etkinlikler ve çabaların sonucu Ereğli'nin yeşil dokusunun artacağını ifade etti. Ereğli nüfusu kadar fidan dikme projesi kapsamında hem okullar, hem muhtarlar hem de özel sektörle işbirliğinde fidanları toprakla buluşturduklarını dile getiren Özgüven, yeşil dokunun öneminin küçük yaşlardaki çocuklara aşılanmasıyla doğayı koruma ve sahip çıkma duyarlılığının gelişeceğine inandığını kaydetti. Başkan Özgüven, "Duyarlı vatandaşlarımızın ağaçlandırma konusunda ki hassasiyeti bizleri memnun ediyor. Özellikle genç kardeşlerimize fidan dağıtmak, onların doğa sevgisini görmek bizim için önemli. Çevresine duyarlı nesiller yetiştirmek önce biz ailelerin, sonrada okuldaki eğitimcilerin üzerine titremesi gereken bir konudur. Bugün öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz etkinlik bu bilincin yerleştiğinin bir göstergesidir. Tüm öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran da, projeye katkı sağlayan Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Şehit Tahir Civil İlkokulu öğrencilerini kutladığını ifade etti.

Ereğli’de Öğrenciler 2 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Ereğli’de Öğrenciler 2 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim