• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Ereğli’de İstişare Toplantısı

Ereğli’de İstişare Toplantısı
Konya'nın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Özkan Özgüven, günü değil geleceği kurtaracak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Konya'nın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Özkan Özgüven, günü değil geleceği kurtaracak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen istişare toplantısına Belediye Başkanı Özkan Özgüven, belediye başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun ve parti yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ile birim müdürleri katıldı.

Birlik ve beraberliğin sergilendiği toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, Ereğli'nin kalkınması ve gelişmesi için yerel yönetimle hükümetin birlikte projeleri hayata geçireceğini söyledi.

Belediye çalışmalarını yakından takip ettiklerinin altını çizen Büyüktorun, Başkan Özgüven ve ekibinin ortaya koyduğu çalışmaların takdire şayan olduğunu kaydetti.

"ÇALIŞMALAR SİSTEMLİ YÜRÜYOR"

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise konuşmasında, "Ereğli'de günü değil geleceği kurtaracak çalışmalar yapıyoruz. Göreve başladığımız günden buyana önceliği altyapıya vererek yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Adeta şantiye haline gelen Ereğli'de kanserojen madde içermesi nedeniyle büyük risk taşıyan içme su boruları yani asbestli boruları tamamen değiştirmeye başladık. Kanalizasyon hatlarını yeniliyoruz. 50-60 yıldır şehrin ana caddelerinde dahi değişmemiş ve yükü taşımayarak sağlık sorunlarına neden olan kanalizasyon hatlarını tek tek yeniliyoruz. Merkezden kırsala doğru da hızlı bir şekilde kanalizasyon, içme su hattı çalışmalarını yayıyoruz. Altyapısı tamamlanan yerlerde ise üstyapı çalışmalarına başlayarak bitiriyoruz. Tüm bu çalışmalar kısa sürede olmuyor. Belli bir zaman dilimi istiyor. Allah'ın izniyle artık sistemli bir hale getirdiğimiz çalışmalar 2016'dan itibaren daha kontrollü, hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürüyecek" dedi.

"BORÇ YÜKÜNDEN KURTULUYORUZ"

Ereğli Belediyesinin borç yükü nedeniyle işlemeyen dişlilerini işler duruma getirdiklerini, borçları peşin olarak ödeme yanında uzun vadeye yayarak ödeme planı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Özgüven, "Belli bir program dahilinde yürüyen bu çalışmalar meyvesini vermeye başlamış ve Ereğli Belediyesi artık kendi öz kaynaklarıyla arsa alan bir Belediye konumuna gelmiştir. Ereğli merkezde yatırım için en ideal arsaları bünyesine kazandıran Belediyemiz bölgede örnek olacak proje çalışmaları ile bu arsaları en verimli şekilde değerlendirecektir" diye konuştu.

Seçim öncesi verdikleri sözleri tek tek yerine getirmeye başladıklarının altını çizen Başkan Özgüven, Ereğli'ye modern bir kimlik kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

-KAPALI PAZAR PROJESİ-

Ereğli'nin öncelikli ihtiyaçlarından olan ve sadece pazarcı esnafı değil vatandaşların da artık yüksek sesle dillendirdikleri kapalı Pazar projesi üzerinde çalıştıklarını ve projenin son aşamaya geldiğini belirten Özgüven, yaklaşık 4 milyon TL civarında bir maliyetle bu projenin Ereğli'ye kazandırılacağını kaydetti.

Büyükşehir Yasasıyla mahalle statüsüne kavuşan köylere de hizmet götürdüklerini vurgulayan Başkan Özgüven, "37 mahallesi olan Ereğli bu yasayla 87 mahalleye ulaştı, hizmet ağı genişledi. Her mahallemize ayırt etmeden hizmet götürdük. Kanalizasyonundan, kilitli taşına kadar birçok mahallemizin sorunlarına çözüm ürettik ve üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Başkan Özgüven'in konuşmasının ardından 21 aylık Başkanlık sürecinde gerçekleşen çalışmaların yer aldığı slayt gösterileri sunuldu.

Ereğli'nin geleceğine damga vuracak projeler konusunda karşılıklı istişareler yapıldı.

Ereğli’de İstişare Toplantısı

Ereğli’de İstişare Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim