• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Ereğli’de 6 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Ereğli’de 6 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu
Ereğli nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturma hedefiyle yola çıkan Ereğli Belediyesi, Kuzukuyu Mahallesi'nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde 6 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Ereğli nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturma hedefiyle yola çıkan Ereğli Belediyesi, Kuzukuyu Mahallesi'nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Programa, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Garnizon Komutanı Adem Tol, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun ve yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda ve birlik başkanları, fakülte, polis okulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, yaptığı açıklamada, ağacı, yeşili, ormanı seven bir medeniyetin mensupları olduklarını belirterek, yeşili çoğaltmanın yerel yöneticilerin görevi olduğunu söyledi. Yaklaşık 4 yıl önce yine aynı bölgeye dikilen fidanların büyüdüğünü görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Özgüven, mahalle halkının kamu hizmetine, birlikte çalışmaya örnek teşkil ettiğini ifade etti. 60 bin metrekarelik alanda 6 bin fidanı toprakla buluşturduklarını kaydeden Başkan Özgüven, Yeniköy Mahallesinde de önümüzdeki günlerde fidan dikimi gerçekleştireceklerini vurgulayarak, "Önemli olan fidanı dikmek değil, korumaktır. Bu doğrultuda gerek muhtarımız gerekse mahalle sakinlerimiz ve belediye ekiplerimiz bu alanı yeşil olarak muhafaza edeceğiz" diye konuştu.

Vatan topraklarının kutsal olduğunun altını çizen Özgüven, bu toprakları korumanın bir yolunun da fidan dikmek olduğunu dile getirdi.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, yeşilden gelen bir kültürden geldiğimizi ve bugün dikilen fidanların bu kültürün yansıması olarak yarınlara devredileceğini belirterek, Belediye Başkanı Özkan Özgüven nezdinde tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 6 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Etkinlik ikramlarla sona erdi.

Ereğli’de 6 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Ereğli’de 6 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Ereğli’de 6 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim