• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Erdoğmuş Ve Baydemir’den Halka ‘Cuma Namazını Parkta Kılalım’ Çağrısı

Erdoğmuş Ve Baydemir’den Halka ‘Cuma Namazını Parkta Kılalım’ Çağrısı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır halkına "Cuma namazını...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır halkına "Cuma namazını Sümer Park'ta kılalım" çağrısında bulundu.

HDP'li milletvekilleri, partilerinin Diyarbakır il binasında basın açıklamasında bulundu. İlk olarak konuşan Erdoğmuş, artık Diyarbakır başta olmak üzere ülkemizde barış ve diyalog için düşmanlıkların giderilmesi konusundaki sorumlularımız adına hep beraber, üzerimize düşeni yapma zorunluluğuyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Erdoğmuş, "Hızla bir kin, nefret, düşmanlık ve birbirini boğazlama marazı hastalığı bütün bir toplumu ve halkı bütün ülkeyi ve genel anlamda İslam alemini şu anda istila etmektedir. Buna karşı bizim manevi olarak da sorumluluğumuz var. Sadece siyasi ve diğer alanlardaki sorumluluğumuz yok. Manevi birlik ile ilgili nasıl çaba ve çalışmalarımız olur bunun üzerine yoğunlaşacağımızı sizinle paylaşmak ve duyurmak istiyoruz. Her alanda birliğe ihtiyacımız var ve hatta bize göre manevi birliğin tesisin konusundaki sorumluluğumuzdur. Yarın Diyarbakır'da bütün halkı ve herkesi sadece belli bir düşünceye mensup çağrı değil, Diyarbakır'da yaşayan herkese yerli, yabancı memur, sivil bütün Diyarbakır halkını cuma namazını kılmak üzere Sümer Park'a davet ediyoruz ve hep birlikte ortak ızdırabımız olan düşmanlıkları giderme konusundaki hassasiyetlerimizi dualarla gidermek üzere yanınızda olacağız" dedi.

Daha sonra konuşan Baydemir, katliamı önlemeleri durumunda düze çıkmamın ve kaostan çıkmanın kapısını aralayacaklarını söyledi. Baydemir, şöyle konuştu:

"Yarın on binlerin hayırlı cuması olacaktır. İnşallah yarınki cuma namazına tarihe hayırlı cuması olarak yer almasını istiyoruz, temenni ediyoruz. Hangi siyasal organizasyona oy vermiş olursa olsun bu coğrafyada kan, gözyaşı ve kaos istemiyoruz diyen bütün insanlarımızı cuma namazını bizlerle birlikte ifa etmesi çağrısında bulunuyoruz. Herkesin ama mutlaka yapabileceği vardır. Dua da yapılabileceklerimiz arasındadır. Yarın bütün dualarımız mazlumlar için, katliamın öldürmenin, yok etmenin yıkmanın durması ve durdurulması üzerinde kurulmalıdır. Birlikte yaşamanın kapılarının aralanması üzerine olacaktır."

Erdoğmuş Ve Baydemir’den Halka ‘Cuma Namazını Parkta Kılalım’ Çağrısı

Erdoğmuş Ve Baydemir’den Halka ‘Cuma Namazını Parkta Kılalım’ Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim